Ευρωεκλογές 2024: Κάνε το τεστ και ανακάλυψε πού να εμπιστευθείς την ψήφο σου

Η εφαρμογή που σε βοηθά τι να… ρίξεις στην ευρωκάλπη.
AP.

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου πλησιάζουν. Αν είσαι αναποφάσιστος, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας έχει το κατάλληλο «εργαλείο» για εσένα, που ονομάζεται EU&I 2024 και ουσιαστικά αποτελεί μία νέα έκδοση του Ηλεκτρονικού Συμβούλου Ψήφου (Voting Advice Application), το οποίο στοχεύει να οδηγήσει τους πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Το EU&I, διαθέσιμο σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, είναι ένα διαδικτυακό «εργαλείο» που καλεί τους χρήστες να αντιδράσουν σε πολιτικές θέσεις / δηλώσεις, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα αποτελέσματα επιδεικνύουν στους χρήστες ποια κόμματα βρίσκονται πιο κοντά στις προσωπικές τους πεποιθήσεις και προτιμήσεις, τόσο στην πατρίδα τους όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το τεστ είναι δωρεάν και ανώνυμο.

Κάνε το τεστ εδώ.

Το ΕU&I 2024 αποτελεί για τους ψηφοφόρους ένα μέσο για να αποκτήσουν αδιαμεσολάβητη εικόνα του ευρωπαϊκού πολιτικού τοπίου και της θέσης τους, σε αυτόν. Αυτό ορίζεται από τις πολιτικές των κομμάτων που συμμετέχουν στις εφετινές εκλογές.

Το EU&I παρέχει στους χρήστες ένα πολιτικό προφίλ με βάση τις απαντήσεις τους, σε έναν κατάλογο 30 δηλώσεων / θέσεων πολιτικής. Οι χρήστες μπορούν να αντιδράσουν σε κάθε θεματική / δήλωση, δηλώνοντας το επίπεδο συμφωνίας τους και χρησιμοποιώντας μία τυπική πενταβάθμια κλίμακα που κυμαίνεται από το «συμφωνώ απόλυτα» έως το «διαφωνώ απόλυτα», καθώς και μία επιλογή «καμία γνώμη». Μπορούν, επίσης, να αποδώσουν βαρύτητα στα θέματα, υποδεικνύοντας σε ποιον βαθμό θεωρούν κάθε θέμα σημαντικό για τους ίδιους.

Στη συνέχεια, το «εργαλείο» χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις θέσεις που ο χρήστης σταθμίζει ως «σημαντικότερες» και λιγότερη έμφαση σε εκείνες που σταθμίζονται ως «λιγότερο σημαντικές». Το πολιτικό προφίλ του χρήστη μπορεί να εξετασθεί σε σχέση με τα πολιτικά κόμματα ενός συγκεκριμένου έθνους, καθώς και με τα εθνικά κόμματα από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υπερεθνικές ευρωομάδες.

Σχετικές ειδήσεις