Μητσοτάκης: Μελετούμε την ανάγκη παραπάνω περιορισμών στο Airbnb

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

«Έχουμε κάνει το ¼ του έργου μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι συνεπής στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα.

Υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών μέτρων για την ακρίβεια λέγοντας πως φάνηκε αυτό και στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. «Στα ζητήματα των πληρωμών ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα υποχρεώσει τις τράπεζες να μειώσουν τις χρεώσεις», είπε ακόμη. «Εύχομαι και ελπίζω να μπούμε σε περίοδο αποκλιμάκωσης των επιτοκίων. Δανειζόμαστε χαμηλότερα», πρόσθεσε.

Για τα ενοίκια και την στέγαση είπε: «Πρέπει να αυξήσουμε την προσφορά σπιτιών. Άρα να αξιοποιήσουμε κλειστά διαμερίσματα».

«Μελετούμε για την ανάγκη παραπάνω περιορισμούς στο Airbnb», είπε ακόμη για το ζήτημα της στέγασης.

Για το δε νέο πρόγραμμα για στεγαστική βοήθεια και προς την ηλικιακή ομάδα 40-50, που ανέφερε χθες για πρώτη φορά, διευκρίνισε ότι μελετάται η εφαρμογή του, αλλά σημείωσε ότι πιθανόν να είναι μικρότερη η επιδότηση.

Τι είπε για Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

«Κάποτε είχαμε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ ελπίζω τώρα να μην έχουμε πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης», ανταπάντησε στην νωρίτερη απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για το πόθεν έσχες, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Κατηγόρησε τον κ .Κασσελάκη για σόου, είπε πως ο ίδιος και η σύζυγός του στοχοποιήθηκαν βάναυσα για το πόθεν έσχες τους και σημείωσε πως η κα Ακρίτα θα λογοδοτήσει στα δικαστήρια.

Ο κ. Ανδρουλάκης μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο κοντά ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε άλλη ερώτηση.

Αναθεώρηση του Συντάγματος

Όπως είπε ακόμη, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος από το 2025. «Να είναι αυτή η Βουλή προτείνουσα», επισήμανε και ζήτησε φιλόδοξη αναθεώρηση.

Σενάρια ανασχηματισμού

«Δεν είμαι οπαδός των συχνών και μεγάλων ανασχηματισμών», τόνισε αναφέροντας πως οι υπουργοί χρειάζονται και πίστωση χρόνου. «Κάποια στιγμή θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση», είπε γελώντας στην επιμονή των δημοσιογράφων.

«Είμαι προσγειωμένος, δεν είμαι αλαζόνας», τόνισε σε άλλο σημείο και ανέφερε πως η αίσθησή του είναι ότι η εξουσία δεν είναι μόνιμη.

«Τον δικό μου κώδικα συμπεριφοράς τον απαιτώ από τους υπουργούς. Η αλαζονεία τιμωρείται. Η επίδειξη αλαζονείας είναι πολύ αρνητική ένδειξή στην αξιολόγηση που κάνω», πρόσθεσε.

Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις του:

-«Θα εκπλαγώ αν δούμε αυξήσεις 70% στο ρεύμα»

-«Η Ευρώπη να αποκτήσει αμυντική πολιτική για να μην είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ»

-«Πολύ πιθανόν να είμαι ο βασικός διαπραγματευτής για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»

-«Δεν θέλω να δώσω ποτέ ξανά τη δυνατότητα στον λαϊκισμό να σηκώσει κεφάλι. Άλλωστε αριστερός και δεξιός λαϊκισμός συγκυβέρνησαν»