Θεσσαλονίκη: Ο Κασσελάκης παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη το πόθεν έσχες μίας σελίδας σε Excel

Με μια πρόχειρη απεικόνιση, μίας σελίδας σε Ecxel, της περιουσιακής του κατάστασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να καθησυχάσει τα ερωτήματα για το πόθεν έσχες και το πάνδημο αίτημα να το καταθέσει δημόσια. 

«Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες αλήθειες, πού είμαστε έτοιμοι και πού όχι και εσείς θα κρίνετε αν θα μας δώσετε την ευκαιρία, που δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά κάνουμε νέα αρχή, με πάθος και εντιμότητα, για κάθε τι που πρέπει να γίνει για να γίνουμε μια σύγχρονη κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, πέντε ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Δεσμεύθηκε πως θα καταθέσει δημόσια όλη την περιουσιακή του κατάσταση μέχρι το τελευταίο δολάριο, όταν πάρει τα στοιχεία από το IRS δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα των στοιχείων που παρουσίασε.

Παράλληλα, έκανε αυτοκριτική. «Όμως κάποιες φορές συνέβαλα και εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας, από υπερπροβολή και απειρία. Ζητώ συγγνώμη για αυτό» είπε για το εάν έχει δημιουργήσει την εντύπωση της επιδειξιομανίας, συμπληρώνοντας πως «δεν γεννήθηκα πλούσιος».

Εξιστορώντας τα παιδικά του χρόνια, είπε πως αρχικά δεν είχα πολλά και μετά είχε τα πάντα, Εκάλη, Κολλέγιο Αθηνών. '«Σιγά βρε Στέφανε, ξεριζώθηκες για να πας στο καλύτερο Κολέγιο των ΗΠΑ''. Το κατανοώ. Πήγα στην Αμερική και έδωσα τον αγώνα μου. Δούλεψα στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου με τον ιδρώτα μου. Πέτυχα και τους μισθούς μου και τα μπόνους μου, με τη δική μου αξία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Και κοιτάζοντας πίσω, λέω ότι ήμουν τυχερός, γιατί βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό. Και γιατί και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο. Εκεί οι φορολογικές και οι δικαστικές Αρχές είναι αμείλικτες», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «φθηνή κομματική προπαγάνδα», αποκαλώντας τον «απατεώνα, ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί» που δεν έχουν ανοίξει το σύστημα για την υποβολή του πόθεν έσχες».