Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε χρεοκοπία

Στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στο Newsbomb.gr για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, το διακύβευμα των εκλογών, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και τα εθνικά θέματα. 
Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε χρεοκοπία
4'

Να καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όχι την ετήσια αλλά την αρχική δήλωση πόθεν έσχες του, «για να ξέρουμε πώς μπαίνει στην πολιτική», ζητάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με συνέντευξή του στην Αμαλία Κάτζου για το Newsbomb.gr. «Μπερδεύει σκοπίμως ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραπλανήσει τον κόσμο, πετώντας και μια χυδαία λάσπη στον ανεμιστήρα για πρωθυπουργό, την αρχική δήλωση πόθεν έσχες με την ετήσια» σχολίασε καυστικά και έκανε λόγο για φιάσκο του κ. Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης καταλογίζει στον κ. Κασσελάκη μια σειρά από παλινωδίες, επισημαίνοντας πως έφτασε στο σημείο, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, να καταθέτει ένα excel το οποίο δεν έχει καμία σχέση με πόθεν έσχες. «Πόθεν έσχες δεν δημοσίευσε. Γιατί δεν δημοσίευσε; Λέει σε αυτό το μονοσέλιδο ότι έχει δανεισμό. Το πόθεν έσχες έχει κα δικαιολογητικά. Τι δάνεια; Στεγαστικά, καταναλωτικά; Πώς αποπληρώνοντα αυτά; Μιλάει για έσοδα. Έσοδα από πού; Έσοδα από μια εταιρεία; Ποιοι είναι το κεφάλαιο που έχει στην εταιρεία αυτή; Έχει συσχέτιση το κεφάλαιο αυτό με τα κέρδη;» σημείωσε.

Αφού επανέλαβε πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 απαγορεύει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης να συμμετέχει σε αλλοδαπές εταιρείες, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως είναι δεδομένο ότι ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη. «Το ποια είναι η διαδικασία με την οποία πρέπει να ελεγχθεί θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη» επισήμανε επιπροσθέτως.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών, τονίζοντας πως το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα παραχθεί ένα πολιτικό αποτέλεσμα.

Θέτοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών, είπε πως δεν πρέπει να απολεσθεί αυτό που με κόπο έχει κερδηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, που είναι η σταθερότητα εντός και εκτός συνόρων. Ειδικότερα, ανέδειξε τη σημασία των προσεχών ευρωεκλογών, λέγοντας πως είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι από το οποίο περνάει και η σταθερότητα της χώρας. «Δεν μπορώ να θυμηθώ πιο κρίσιμες ευρωεκλογές, δεδομένου του γεγονότος ότι οι κάλπες της 9ης Ιουνίου ότι είναι η εκλογική διαδικασία μέσα σε 13 μήνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρηματολόγησε ότι αν το βράδυ των εκλογών η αντιπολίτευση έχει ένα μέτριο ή κακό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση, θα είναι ακόμη πιο σθεναρά απέναντι σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση και θα επικαλείται αυτό το αποτέλεσμα για να γυρίσει πίσω η χώρα στις μαύρες ημέρες της χρεοκοπίας.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει αποχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπο εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι έχουμε ευρωεκλογές, για πρώτη φορά από το 2009, χωρίς ταυτόχρονη διενέργεια αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στηλιτεύοντας την αντιπολιτευτική ρητορική, είπε πως είναι ένα αφήγημα ουσιαστικά ανατροπής της κυβέρνησης και των συσχετισμών, που «πρακτικά αμφισβητεί τη σταθερότητα και την ομαλότητα στη χώρα».

Εστιάζοντας τα πυρά του στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο κόστος του, είπε πως δεν είναι σοβαρά πράγματα και ότι αυτά που λένε δεν βγαίνουν. «Οι εναλλακτικές είναι είτε κωλοτούμπα, τα λένε για να τα πούνε, είτε χρεοκοπία» υπογράμμισε.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απεύθυνε κάλεσμα στήριξης στη Νέα Δημοκρατία. «Πρέπει να ψηφίσουμε για να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εκπροσώπους από τη Νέα Δημοκρατία διαμήνυσε.

Κληθείς να απαντήσει για την ακρίβεια, αναγνώρισε πως είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, σημειώνοντας πως δεν αντιμετωπίζεται με απλές λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε τη σημασία αύξησης των εισοδημάτων.

Περαιτέρω, αποσαφήνισε πως η στήριξη για τις νέες μητέρες θα είναι μόνιμες.

«Αν χρειαστεί στήριξη στο ρεύμα, δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο»

Την ίδια ώρα, ο κ. Μαρινάκης δεσμεύθηκε πως αν προκύψει ανάγκη για στήριξη στο ρεύμα, η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο.

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει πως σήμερα δεν είμαστε σε αυτό το σημείο και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί.

Στη συνέχεια η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Newsbomb.gr περιστράφηκε γύρω από τα εθνικά θέματα. Απευθυνόμενος στα Σκόπια, έστειλε μήνυμα συμμόρφωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Όσον αφορά τα μνημόνια, επισήμανε πως επισπεύδοντες εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε.

Τέλος όσον αναφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα κυριαρχικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε μία διαφορά με την Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή