«Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη: Φουλ επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, για να σώσουν ότι σώζεται

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να διαχειριστεί τη «ζημιά» που έχει γίνει, στοχεύοντας απευθείας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου τον κατηγορεί ευθέως ότι ψεύδεται στη βασική γραμμή άμυνας του
«Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη: Φουλ επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, για να σώσουν ότι σώζεται
4'

Να περάσει στην αντεπίθεση και να βγει από τα «σχοινιά» που έχει στριμωχτεί μετά την κόλλα χαρτί που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, ως δήλωση περιουσιακής κατάστασης, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ακόμα και τη διεξαγωγή τηλεμαχίας ανάμεσα στον πρόεδρο του και τον πρωθυπουργό.

Από εκεί και πέρα, με τις συνεχείς αναρτήσεις του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να διαχειριστεί τη «ζημιά» που έχει γίνει, στοχεύοντας απευθείας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου τον κατηγορεί ευθέως ότι ψεύδεται στη βασική γραμμή άμυνας του.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά εννέα αναρτήσεις επί του θέματος του «πόθεν έσχες» του πραγματοποίησε σε λιγότερες από 24 ώρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντίδραση που δείχνει «πανικό» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η κυβερνητική πλευρά, η οποία και βάλει διαρκώς κατά του κ. Κασσελάκη.

Για την ακρίβεια, επιχειρεί να καταρρίψει τους βασικούς ισχυρισμούς του. Αρχικά, ότι τα περί «κλειστής πλατφόρμας» για την κατάθεση πόθεν έσχες, είναι ψευδής και πως αν ήθελε, θα μπορούσε να την έχει καταθέσει. Δευτερευόντως, ότι δεν μπορεί και να θέλει να καταθέσει άμεσα τη δήλωση και να ισχυρίζεται ότι δεν έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την αμερικανική IRS.

Φτιάχνουν κλίμα και ψάχνουν για «αποδιοπομπαίους τράγους»

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η καταγγελία του συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου, ότι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ελέγχθηκε όπως θα έπρεπε την περιόδο που η Κουμουνδούρου είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία - και ως εκ τούτου της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «υπήρξαν σκιές» και «συναλλαγής» (ενός εισαγωγικών όπως είπε) από δύο μέλη της, τότε, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή - που όλως τυχαίως έχουν αποχωρήσει από το κόμμα. Τον Γιώργο Βαρεμένο και την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Με απλά λόγια, ισχυρίστηκε ότι οι δύο αυτοί βουλευτές τα είχαν βρει με τη ΝΔ, για να «καλύψουν» δήθεν τον νυν πρωθυπουργό και τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά ισχυρίστηκε ο νυν συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Εκείνο που έστειλε τη χώρα στον «Καιάδα» της χρεοκοπίας.

Η Κουμουνδούρου, παίρνει αποστάσεις από αυτή τη δήλωση και «αδειάζει» τον φίλο του προέδρου. «Δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η δήλωση», είπε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντικοινοβουλευτική ρητορική

«Η πρώτη μου αλήθεια λοιπόν είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι μια φράση την οποία χρησιμοποιούν πολλοί που ενεπλάκησαν με την πολιτική, όμως προσπαθούσαν να εμφανιστούν ως δήθεν «αντισυστημικοί» - παρά το γεγονός ότι υπηρετούσαν το σύστημα που υποτίθεται ότι πολεμούσαν.

Ωστόσο, η συνέχεια της φράσης του, είναι εξόχως αντικοινοβουλευτική, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφήνει να εννοηθεί ότι όλοι οι έλληνες βουλευτές είναι εκ προοιμίου «κλέφτες» και «απατεώνες».

«Και δε θα ήθελα να είμαι. Γιατί επαγγελματίας πολιτικός στη χώρα κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα χωρίς να λες τίποτα, να εκμεταλλεύεσαι αξιώματα και να προσθέτεις κάθε χρόνο κι άλλα σπιτάκια στο πόθεν έσχες σου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η φρασεολογία αυτή δεν αρμόζει σε έναν ηγέτη ενός κόμματος της Αριστεράς. Ούτε καν σε αρχηγό κόμματος του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου», αλλά σε άλλον πολιτικό χώρο. Και αυτό δεν το λένε μόνο στελέχη των αντιπάλων του, αλλά και από την Κουμουνδούρου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, επί της ουσίας βάζει τους πάντες στο ίδιο «καζάνι» -ακόμα και τα στελέχη του κόμματος του- με στόχο να εμφανιστεί ως «θύμα πλεκτάνης», ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο «νερό στον μύλο» των πιο αντιδραστικών απόψεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή