Βόζενμπεργκ για πόθεν έσχες Κασσελάκη: «Απέναντι στο Nόμο, είμαστε όλοι ίσοι»

Με στόχο να ανανεώσει για ακόμη μια 5ετια τη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, μίλησε ζωντανά στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου.
Βόζενμπεργκ για πόθεν έσχες Κασσελάκη: «Απέναντι στο Nόμο, είμαστε όλοι ίσοι»
2'

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, υποψήφια για το ευρωκοινοβούλιο ξανά με τη Νέα Δημοκρατία, φιλοδοξεί να ανανεώσει τη θητεία για τρίτη φορά.

Καλεσμένη της Αμαλίας Κάτζου στο στούντιο του Newsbomb.gr, η γνωστή ευρωβουλευτής άνοιξε τα χαρτιά της για τις επερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Δείτε τη συνέντευξη της Ελίζας Βόζεμπεργκ στο Newsbomb.gr:

Σχετικά με το περιβόητο... πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε:

«Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται όταν δεν έχει επιχειρήματα και είναι εν αδίκω. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον Νόμο και ο Κασσελάκης όφειλε να το καταθέσει. Σε αυτό το excel που παρουσίασε, πρέπει να σημειωθεί, ότι όφειλε να αποτυπώσει την περιουσία που είχε τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του, δηλαδή στις 23 Σεπτεμβρίου του 2023, και όχι για τα τέλη του 2023, όπως έκανε ο ίδιος. Εμφανίστηκε ως ένας πάμπλουτος που δεν έχει ανάγκη να δουλέψει. Εμείς είδαμε την εικόνα ενός ανθρώπου με χρέος 1,8 εκατ. ευρώ. Πώς λοιπόν δεν έχει ανάγκη να εργαστεί».

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, η Ελίζα Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι στο τραπέζι της επόμενης 5ετίας θα πέσουν πολύ σημαντικά ζητήματα, αναφερόμενη και σε γεγονότα όπως η πανδημία και οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Ισραήλ. Η τεχνητή νοημοσύνη, η πράσινη μετάβαση, η ενιαία πολιτική για την Άμυνα, η αναθεώρηση της αγροτικής πολιτικής, το πακέτο ανάκαμψης, είναι κάποια από τα σημαντικά θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Ευρωβουλή, στην επόμενη θητεία της.

«Μια ισχυρή φωνή της ενωμένης φωνής των ευρωβουλευτών της ΝΔ είναι πολύ σημαντική. Ακόμα και μία έδρα παραπάνω, θα ενδυναμώσει τις δράσεις και το πρόγραμμα των ευρωεκλογών», υπογράμμισε. «Χρειάζεται σταθερότητα και ανάγκη να διεκδικήσει η χώρα αυτά που δικαιούται», πρόσθεσε.

«Μας προβληματίζει η αδιαφορία του κόσμου και οι λάθος αποφάσεις, ή οι αποφάσεις που δεν έχουν τελικά ληφθεί από το Ευρωκοινοβούλιο. Το προσφυγικό αλλάζει την ανθρωπογεωγραφία των κοινωνιών και αυτό δίνει τροφή στους ευρωσκεπτικιστές. Η συντριπτική πλειονότητα είναι φιλοευρωπαϊστές και θέλουν τη συνέχιση της Ε.Ε.», υπογράμμισε, σχετικά με τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου.

Στοχός και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι η πιο δημοκρατική προσέγγιση των ζητημάτων, κατέληξε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή