Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να μπούμε στα βαθιά, έχουμε τη δυνατότητα να διορθώνουμε τα λάθη μας»

«Η κάλπη είναι εθνική, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας ανεξαρτήτως πολιτικού αποτελέσματος», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, εν όψει ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής (09/06).
Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να μπούμε στα βαθιά, έχουμε τη δυνατότητα να διορθώνουμε τα λάθη μας»
EUROKINISSI.
3'

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της χώρας και το πρόβλημα της ακρίβειας, ενώ, εξαπέλυσε «βέλη» στην αντιπολίτευση και τα προγράμματα που προαναγγέλλουν τα υπόλοιπα κόμματα.

«Το σύνθημά μας είναι: “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη” και έχω προτάξει στον πολιτικό μου λόγο τη μεγάλη σημασία να έχει η Ελλάδα ισχυρή φωνή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, εκεί οπού θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Όμως, μην έχουμε και καμιά αμφιβολία ότι το βράδυ των εκλογών θα υπάρξουν και συμπεράσματα ως προς την κατανομή των πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας. Έχετε δίκιο να λέτε ότι ίδια θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη μέρα, όμως το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων», τόνισε αρχικά.

«Επίσης, πρέπει να αποκρούσουμε τη νέα έκφανση του λαϊκισμού που φαίνεται ότι… σηκώνει κεφάλι, δηλαδή κάποιοι να τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν, αλλά και να επαναφέρουν την τοξικότητα που πιστέψαμε ότι είχαμε αφήσει στο παρελθόν. Όσο ισχυρότερη είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ των εκλογών, τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει. Διευκρινίζω ότι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος», σημείωσε επιπλέον.

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι «προφανώς, οι αυξήσεις μισθών δεν αρκούν», ενώ, επέμεινε ότι η μείωση του ΦΠΑ, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, θα έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και κάλεσε την αντιπολίτευση να αναφέρει ποιοι φόροι θα πρέπει ν' αυξηθούν και ποια επιδόματα να περικοπούν.

«Πιθανή μείωση του ΦΠΑ δεν είναι βέβαιο ότι θα περάσει στο τελικό προϊόν. Δεν θέλουμε να θέσουμε ξανά σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, έχουμε χτίσει με κόπο την αξιοπιστία μας», επεσήμανε εν συνεχεία.

Για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός σχολίασε ότι «τους τελευταίους ένδεκα μήνες, υλοποιήσαμε με ταχύτητα πολλές μεταρρυθμίσεις, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα και αυξήσαμε τους μισθούς. Η πρώτη μας κυβέρνηση ήταν μία κυβέρνηση διαχείρισης κρίσεων.

Τώρα, θα μπούμε στα βαθιά για να αντιμετωπίσουμε χρονιές παθογένειες του κράτους, και να κάνουμε άλματα εκσυγχρονισμού. Η κυβέρνηση κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, όμως έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να κάνουμε παρεμβάσεις εν κινήσει όταν αυτές απαιτούνται».

«Το 2025, το ποσοστό της ανεργίας θα είναι μονοψήφιο»

«Προεκλογικά, είχα πει ότι πρώτη μας προτεραιότητα είναι η μείωση της ανεργίας και το κάναμε. Αυξήσαμε τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας. Το μήνυμα σε ξενοδόχους και άλλους εργαζόμενους του τουριστικού τομέα είναι “Πληρώστε περισσότερα, για να έχετε εργατικό δυναμικό”, κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε περισσότερους ταξιδιώτες στην Ελλάδα», προσέθεσε.

«Ο Κασσελάκης έπρεπε να έχει καταθέσει από πέρυσι το πόθεν έσχες του»

«Προσωπικά, καταθέτω πόθεν έσχες τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο κ. Κασσελάκης δεν μας κάνει χάρη να το καταθέσει, έχει υποχρέωση. Αλήθεια είναι ότι πουλήσαμε το σπίτι μας στη Γλυφάδα, το δικό μου πόθεν έσχες έγινε “φύλλο και φτερό”».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή