Ευρωεκλογές 2024 - Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Όσα πετύχαμε είναι πολλά για να παιχτούν στα ζάρια»

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη - Σαφή μηνύματα προς Σκόπια, Τίρανα και Άγκυρα, η απάντηση για τον χαρακτηρισμό «Αλ Καπόνε» και οι διασαφηνίσεις για το τι είναι Ευρώπη 
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος «έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη «δική μας ευρωπαϊκή ατζέντα. Αιτήματα με τεκμηριωμένες προτάσεις την ώρα που κάποιοι άλλοι έχουν μόνο να επιδείξουν τη δυσφήμιση της ίδιας τους της χώρας, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν και τη διακοπή κεφαλαίων προς την Ελλάδα».

«Θέλουμε εκπροσώπους που να πιστεύουν στην Ευρώπη. Θέλουμε βουλευτές που να εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι κομματάρχες».

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μηδενισμό και πρόσθεσε ότι όλα τα σημαντικά που πέτυχε η ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πρέπει να παιχτούν στα ζάρια την ερχόμενη Κυριακή. «Όσα πετύχαμε είναι πολλά και σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας στις ευρωεκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Θεσσαλονίκη στέλνει το μήνυμα» σε όσους αμφισβήτησαν το 41% των προηγούμενων εκλογών, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε η παράταξη που ελάφρυνε τους Έλληνες από 50 φόρους».

«Τι ακούμε από την αντιπολίτευση; Τα συνθήματα αποκαλύπτουν ότι αποκλειστικός στόχος τους είναι η Ελλάδα να εκτροχιαστεί από την πορεία προόδου. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι!» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υψώνουμε συνεχώς αναχώματα στις ανατιμήσεις, επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις», ενώ έκανε λόγο και για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε αγρότισσες μητέρες. «Όλα αυτά κάνουν υπαρκτό τον στόχο της ΝΔ» πρόσθεσε, λέγοντας πως ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το μετρό της πόλης θα λειτουργήσει πριν το 2025 εξυπηρετώντας περισσότερους από 350 χιλιάδες επιβάτες. Παραδέχθηκε πως το fly over είναι μια ταλαιπωρία αλλά «θα δικαιωθούμε». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα δύο νοσοκομεία που έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται, στο Παιδιατρικό στο Φίλυρο και στο νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο στο δυτικό τμήμα της πόλης. Αναφέρθηκε επίσης και στα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορούν έως τα μέσα του Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αντιαεροπορική ασπίδα πάνω από την Ευρώπη, κάτι που θα μειώσει τις δαπάνες της Ελλάδας.

«Ο δρόμος τους προς την Ευρώπη περνά μέσα από την Ευρώπη», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα Σκόπια αλλά και προς την Αλβανία. «Ένας δρόμος που περνά μέσα από τη νομιμότητα, του κράτους δικαίου». Την ίδια ώρα, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρωθυπουργός είπε πως πρέπει να ακουστεί η πρόθεση του λαού μας, να χτιστούν σχέσεις φιλίας κι όχι αντιπαράθεσης. «Ήρεμα νερά» θέλουν οι λαοί, τα οποία όμως «θα είναι πάντα ήρεμα και γαλάζια σαν τη σημαία μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τρία άλφα, εξηγώντας πως πρόκειται για ανταγωνιστική οικονομία, αγροτική πολιτική και άμυνα ενιαία για τα κράτη μέλη.

Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς του «Αλ Καπόνε» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν με απασχολεί. Ας πολιτεύεται όπως θέλει. Αυτό που με απασχολεί είναι η χώρα να μην επιστρέψει στην εποχή των μνημονίων».

Υπογράμμισε πως το gov.gr είναι Ευρώπη, οι φοιτητές να είναι σε πανεπιστήμια που δεν κάνουν κουμάντο μπαχαλάκηδες είναι Ευρώπη, ο ΕΦΚΑ να υπολογίζει γρήγορα τις συντάξεις είναι Ευρώπη. Πρόσθεσε το πρόγραμμα «Σπίτι μου», το κτηματολόγιο που ολοκληρώνεται μέσα στο 2025 και τα μέτρα κατά της βίας και των γυναικών. «Ευρώπη είναι τα γήπεδα χωρίς βία» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Συνέχεια και συνέπεια, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι κάλπες θα είναι άδειες από το πρωί και θα πρέπει να γεμίσουν με γαλάζια ψηφοδέλτια. Οι ευρωεκλογές δεν είναι εκλογές δεύτερης σημασίας. Είναι εκλογές για να κρατήσουμε το παράθυρο στην Ευρώπη».

«Κάποιοι επιμένουν να με θέλουν εκτός Ελλάδος σε διάφορα ευρωπαϊκά -τιμητικά- αξιώματα. Ευχαριστώ αλλά τους απαντώ μ' έναν στίχο. "Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω". Θα παραμείνω πιστός στην εντολή να συμβάλω ως Έλληνας στην πρόοδο της Ευρώπης αλλά και ως Έλληνας στην πρόοδο της Ελλάδος». Απάντηση που είχε δώσει και από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη σε σχετική ερώτηση του newsbomb.gr.

«Σας καλώ να είστε δίπλα μου στις Ευρωεκλογές. Να βαδίσουμε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη. Πάμε δυνατά για τη μεγάλη νίκη. Σας ευχαριστώ», είπε κλείνοντας.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις