Δημήτρης Κουτσούμπας για Στέφανο Κασσελάκη: Τι διάολο αριστερός είναι αυτός;

Ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «ιερή» για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, αναρωτήθηκε: «τι διάολο αριστερός είναι;»
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Intime News

Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για «μια πορεία ιδεολογικού, πολιτικού εκφυλισμού συνολικά αυτού του μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ όπως το γνωρίσαμε, που ξεκίνησε και πριν από την ηγεσία Κασσελάκη αλλά και μετά την εκογή του έχει επιτυχανυθεί το φαινόμενο».

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο MEGA, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «ιερή» για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, αναρωτήθηκε: «τι διάολο αριστερός είναι;».

«Το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για Αριστερά, ό,τι καταλάβαινε ή αισθανόταν κάποιος ως Αριστέρα με αλλαγές έξω από τον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό, έξω από αντιλαϊκές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ. Η αριστερά ήταν αγώνας, πάλη, συμμετοχή στις διεργασίες, δεν ήταν lifestyle, η επίδειξη πλούτου, η επίδειξη της οικογενειακής ή προσωπικής ή άλλης ζωής, πού διασκεδάζω, πού τρώω. Ήταν αγώνας δίπλα στους εργάστες, στα εργοστάσια, στους αγρότες, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που υποφέρουν από τους υπέρογκους φόρους, ήταν δίπλα σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια. Αυτό σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ, δεν το βρίσκει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κόμματα γύρω από την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία» συνέχισε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Να λέει ότι είναι ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ; Τι διάολο αριστερός είναι αυτός; Να μιλάει για δικαιώμα αυτοάμυνας του Ισραήλ; Να πω ότι την πρώτη-δεύτερη ημέρα δεν καταλαβαίνε, αλλά τώρα να μιλάει έτσι όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ονόμασε τον Νετανιάχου ως εγκληματία πολέμου και διώκεται καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.