Οικονόμου για εκλογή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Θρίαμβος της κυβέρνησης με παγκόσμιο αντίκτυπο»

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για την εκλογή της Ελλάδας ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Οικονόμου για εκλογή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Θρίαμβος της κυβέρνησης με παγκόσμιο αντίκτυπο»
EUROKINISSI.
1'

Σήμερα (06/06), η Ελλάδα εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συγκεντρώνοντας 182 ψήφους στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τη Γενική Συνέλευση των πέντε μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025 – 2026. Συγκεκριμένα, εξελέγησαν οι: Δανία, Ελλάδα, Παναμάς, Σομαλία και Πακιστάν, ενώ, η διετής θητεία αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2025.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου, στάθηκε στο γεγονός, κάνοντας λόγο για «θρίαμβο της κυβέρνησης με παγκόσμιο αντίκτυπο».

«Αποτελεί τεράστια επιτυχία της Ελλάδας η εκλογή της ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η εξέλιξη πιστοποιεί, με εμφατικό και αποστομωτικό τρόπο, την αναβάθμιση της αξιοπιστίας και της ισχύος της χώρας μας, στην παγκόσμια κοινότητα. Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν σε άλλο έναν θρίαμβο, με παγκόσμιο αντίκτυπο», επεσήμανε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή