Αγγελόπουλος, υπ. Ευρωβουλευτής, ΝΔ: Η Ευρώπη «κουτσαίνει» αλλά πρέπει να μείνουμε πιστοί στο όραμα

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, νομικός με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα, έχοντας αναλάβει κατά τη διάρκεια της της καριέρας πολλές θέσεις ευθύνης, θέτει εαυτόν στην κρίση του λαού για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

«Πιστός» στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, σε όλη του τη διαδρομή, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, που έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δήμαρχος της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Σάμου, φιλοδοξεί να φέρει τη χώρα μας «πιο κοντά», στην Ευρώπη.

Σε ποια Ευρώπη, όμως, αναρωτιέται κι ο ίδιος, και για αυτό έχει συγγράψει το βιβλίο «Υπάρχει ορίζοντας για την Ευρώπη;», μια επιτομή ολοκληρωμένων προτάσεων, οικονομικού, πολιτικού αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, τις οποίες σκοπεύει να βοηθήσει να εκπληρωθούν, στο «πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», που κατά τη γνώμη του θα είναι αυτό που σχηματιστεί σε λίγες ημέρες από σήμερα.

«Η αρνητική αντιμετώπιση για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ό,τι χειρότερο, διότι τα θέματα που έρχονται είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και θα καθορίσουν τις ζωές μας: Οι πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά μας, το ευρωομόλογο, η ευρωπαϊκή άμυνα, η περιβαλλοντική ατζέντα, η αγροτική πολιτική, το μεταναστευτικό, η κοινή εξωτερική πολιτική», επισημαίνει.

«Ας ψηφίζουμε ανθρώπους που ξέρουν, κι όχι απλά αυτούς που τους… ξέρουν», είναι η παρότρυνσή του, προκειμένου η χώρα μας να έχει την πιο αποτελεσματική εκπροσώπηση σε αυτή τη σημαντική διεθνή συγκυρία.

«Η Ευρώπη κουτσαίνει σε όλα αυτά τα ζητήματα και πρέπει να τα λύσει άμεσα… Έχει χάσει την αυτάρκειά της και κρίσιμες υπηρεσίες, όπως την Άμυνα, τις κάνει outsourcing», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Νησιώτης ο ίδιος και άριστος γνώστης των ζητημάτων αυτών, εφόσον εκλεγεί θα είναι μεταξύ άλλων ο εισηγητής για τον νέο χάρτη νησιωτικότητας -με…αυτονόητη σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος για τη χώρα μας-, δεδομένου ότι το 2025 αναμένεται να ανακηρυχθεί ως ευρωπαϊκό έτος νησιών.

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος δεν παραβλέπει το μείζον πρόβλημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, η οποία είναι «διασυνοριακό, αλλά και τοπικό ζήτημα.

Για να αντιμετωπιστεί δε αποτελεσματικά και να επέλθει αποτέλεσμα και στην τσέπη των Ελλήνων, απαιτείται η ρύθμιση της ενιαίας αγοράς, να επιτραπούν οι παράλληλες εισαγωγές, να καταργηθούν οι εδαφικοί περιορισμοί, και να υπάρξει η δυνατότητα εξισορρόπησης των τιμών, με κανονιστική παρέμβαση, όπως προτείνει.

«Πορευόμαστε με πίστη για μια Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη», καταλήγει, προσδοκώντας μια εκλόγιμη θέση, ενώ θεωρεί ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να διατηρήσει τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019.

Δείτε τη συνέντευξη του Μιχάλη Αγγελόπουλου στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις