Στο κάδρο Μητσοτάκη τα εθνικά θέματα πριν τις ευρωεκλογές

Αλλαγή ατζέντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Στο κάδρο Μητσοτάκη τα εθνικά θέματα πριν τις ευρωεκλογές
2'

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα ναυπηγεία της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, όπου βρέθηκε χθες και όπου ναυπηγούνται οι τρεις φρεγάτες τελευταίας τεχνολογίας Belh@rra που θα παραδοθούν στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό την επόμενη 2ετια, έστειλε μήνυμα ότι «θα είναι τα πιο σύγχρονα πλοία τα οποία θα πλέουν στη Μεσόγειο, άξιοι διάδοχοι όλων των ιστορικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, πάνω στα οποία η ελληνική σημαία κυματίζει πάντα ψηλά και περήφανα».

Ειδική αναφορά στα ελληνοτουρκικά έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προχωρήσουν τα θαλάσσια πάρκα και η Τουρκία, όπως κι εμείς, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει εντός χωρικών της υδάτων και τόνισε ότι «ο σκοπός στις συνομιλίες είναι να μπούμε στον πυρήνα της διαφοράς μας με τους υπουργούς Εξωτερικών στα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Καλό είναι να συνεχιστεί ο διάλογος αυτός, χωρίς να σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε απαραίτητα», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «συνεργαζόμαστε καλά στο μεταναστευτικό, το κλίμα έχει αλλάξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία άλλαξε τις θέσεις της». «Δεν είμαστε αφελείς. Γιατί εάν ήμασταν δεν θα χτίζαμε τέτοια πλοία και μακάρι να είναι αχρείαστα πάντα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την εκλογή της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι είναι μια μεγάλη ευθύνη για τη χώρα μας, η οποία υπηρετεί πολιτική αρχών. Δεν μπορούν να ικανοποιούν τους πάντες οι αποφάσεις μας, έχουμε τις συμμαχίες μας και με αίσθηση υπευθυνότητας και σταθερότητας η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει. Το Κυπριακό -είπε- ενδεχομένως μπορεί να στηριχθεί από την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και σημείωσε ότι στηρίζουμε την κ. Ολγκίν και την επανέναρξη των συνομιλιών.

«Δεν είναι αποδεκτή η θέση της Τουρκίας περί δύο κρατών στην Κύπρο», είπε. Τέλος, ανέφερε ότι «είμαστε υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους, είμαστε υπέρμαχοι της λύσης των δύο κρατών, το ζήτημα όμως είναι πώς θα φτάσουμε σε αυτό και πρώτη προτεραιότητα είναι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, να αποσυρθεί το Ισραήλ και να απελευθερωθούν οι όμηροι».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προέδρου της Γαλλίας να συμμετέχει στη διεθνή τελετή για την 80η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, τόνισε:

«Δεν συμμερίζομαι την απαισιοδοξία περί του τέλους της Ευρώπης. Πιστεύω ότι η Ευρώπη βρίσκει τις δυνάμεις να αναγεννάται και να προσαρμόζεται στις καινούργιες γεωπολιτικές συνθήκες», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή