Ανδρ. Σπυρόπουλος, υπ. ευρωβουλευτής, ΠΑΣΟΚ: «Να στείλουμε στην Ευρωβουλή όσους αγαπάνε την Ελλάδα»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια παρά το νεαρό της ηλικίας του, Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, αποφάσισε να δοκιμάσει να προσφέρει δια μέσου της παράταξής του στην πατρίδα, από άλλο πόστο, αυτό του ευρωβουλευτή, θέτοντας υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές.
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

«Μέσα από την Ευρωβουλή μπορούμε να πετύχουμε πολύ σημαντικούς στόχους, μεταξύ αυτών την ισχυροποίηση της χώρας και την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου», αναφέρει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Το όραμά του, και όλα όσα θα παλέψει από τα ευρωπαϊκά έδρανα εάν εκλεγεί, το προσδιορίζει σε πέντε συγκεκριμένους πυλώνες:

  • Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, με στόχο τη δημιουργία ευρωστρατού και εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία
  • Κλιματική Αλλαγή - «Να πείσουμε την Ευρώπη να λάβει μέτρα πρόληψης και αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας – Το παράδειγμα της Θεσσαλίας είναι το πιο χαρακτηριστικό»
  • Πρωτογενής τομέας, καθώς χρειάζεται να γίνει επένδυση προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ώστε να καταστεί βασικός αναπτυξιακός πυλώνας
  • Η μείωση του χάσματος του βιοτικού επιπέδου μεταξύ των Ελλήνων και υπόλοιπων Ευρωπαίων, αφού ξεπερνάμε μόνο τη Βουλγαρία σε αυτούς τους δείκτες.
  • Άμεσα μέτρα ανάπτυξης και σύγκλισης των ευρωπαϊκών περιφερειών καθώς «η ελληνική περιφέρεια πεθαίνει, τα χωριά μας ερημώνουν».

Ο ίδιος, θεωρεί ότι ο κόσμος κακώς είναι απογοητευμένος ή δεν ασχολείται και τόσο με τις ευρωεκλογές, καθώς «ειδικά οι ισχυρές ευρωομάδες μπορούν να καθορίσουν τις πολιτικές της Ε.Ε.».

«Να στείλουμε ανθρώπους που αγαπάνε την Ελλάδα και θα δουλέψουν για 5 χρόνια σκληρά. Να έχουν τις γνώσεις, την όρεξη και να έχουν διάθεση να σπάσουν αβγά, χωρίς να εγκλωβιστούν στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών», προσθέτει.

«Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη, για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να την αλλάξουμε. Θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα διεθνή ζητήματα κι η Ελλάδα να γίνει ένα ισχυρό κράτος που θα καθοδηγεί τις εξελίξεις», εξήγησε περαιτέρω το όραμά του.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στον ρόλο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει μακρά θητεία στο ευρωκοινοβούλιο, «ενώ στις Βρυξέλλες πέτυχε σημαντικά πράγματα, όπως την καθιέρωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ή το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας».

Σχετικά με τον πολιτικό στόχο για αυτή την εκλογική αναμέτρηση, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «αυτός είναι να ηγηθεί του πολιτικού και κοινωνικού μετώπου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες ανισότητες. Κι αυτό περνάει μέσα και από τις ευρωεκλογές».

Όσο για τον ανταγωνιστή για τη δεύτερη θέση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε ότι «ο Κασσελάκης έχει καταστεί ως χορηγός της Νέας Δημοκρατίας κι αντί να ασχολούμαστε με τα σοβαρά ζητήματα, ασχολούμαστε λίγες ώρες πριν τις ευρωεκλογές, με τα επικοινωνιακά σόου του και το πόθεν έσχες του».

Δείτε τη συνέντευξη του Ανδρέα Σπυρόπουλου στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις