Μητσοτάκης για αποχή: Αντιλαμβάνομαι την κούραση, αλλά αξίζει τον κόπο η συμμετοχή

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Μητσοτάκης για αποχή: Αντιλαμβάνομαι την κούραση, αλλά αξίζει τον κόπο η συμμετοχή
2'

«Εύχομαι αυτό να μην συμβεί και να αντιληφθούν οι πολίτες ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Αντιλαμβάνομαι όμως την κούραση. Είναι η Τρίτη προεκλογική εκστρατεία μέσα σε ένα χρόνο» ανέφερε για την διαγραφόμενη αποχή στις ευρωεκλογές, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δε θα ήθελα να συζητάμε την Κυριακή ότι είμαστε όλοι χαμένοι λόγω της αποχής», είπε ακόμη.

«Θέλουμε να προσεγγίσουμε και γιατί όχι να ξεπεράσουμε το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών», είπε επίσης θέτοντας τον πήχη της Κυριακής. «Κανένα αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική κάλπη», πρόσθεσε.

«Ο λαϊκισμός σήκωσε κεφάλι. Στην Ελλάδα εκφράζεται και από τα δεξιά μας και από τα αριστερά», τόνισε. «Ο μαθητής έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο στην τοξικότητα», κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη.

Σχετικά με την επιστολική ψήφο ανακοίνωσε ότι «θα φέρουμε ρύθμιση αρχικά για τους εκτός Ελλάδας συμπολίτες μας».

«Αρχίζουμε να βλέπουμε μειώσεις τιμών», είπε κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός για την ακρίβεια. Όταν ρωτήθηκε αν του έχει γίνει πρόταση για κάποιον ευρωπαϊκό αξίωμα απάντησε κατηγορηματικά: «Καμία πρόταση, αυτά είναι φήμες».

«Όταν αξιολογώ το πολιτικό προσωπικό βλέπω αποτελεσματικότατά και χαρακτήρα, Δεν μπορώ να ανεχτώ αλαζονεία», τόνισε σε άλλο σημείο.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως δημογραφικές αλλαγές δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη. «Μελετούμε συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των τριτέκνων», τόνισε αν και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εστιάζει και στο γεγονός πως δύσκολα τα ζευγάρια πάνε από το ένα στο δεύτερο παιδί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού: «Κανείς δεν μπορεί να πει με το χέρι στην καρδιά ότι είμαστε έτοιμοι. Είμαστε πιο έτοιμοι από πέρυσι».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε χθες μια φρασεολογία απαράδεκτη για όλο το πολιτικό σύστημα. «Δεν μας κάνει χάρη να καταθέσει το πόθεν έσχες του», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι στηρίζει την κα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει ισχυρό χαρτοφυλάκιο για τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

Τέλος για τα Σκόπια και τις δηλώσεις του κ. Μιτσκόκσι είπε: «Περιμένω να ορκιστεί και να αντιληφθεί πως η ανάληψη των καθηκόντων δεν του επιτρέπει να μιλάει ως ιδιώτης»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή