Φράγκος, ευρωβουλευτής, Ελλ. Λύση: Να δώσουμε τέλος στην υποκριτική στάση της Ε.Ε. με την Τουρκία

Ο νεότερος Έλληνας και ένας από τους νεότερους ευρωβουλευτές σε όλο το Ευρωκοινοβούλιο, ο Εμμανουήλ Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, φιλοδοξεί να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη χώρα μας και για την επόμενη πενταετία.
Φράγκος, ευρωβουλευτής, Ελλ. Λύση: Να δώσουμε τέλος στην υποκριτική στάση της Ε.Ε. με την Τουρκία
Ο Εμμανουήλ Φράγκος, υποψήφιος της Ελληνικής Λύσης στις ευρωεκλογές
4'

Με επίγνωση του προσωπικού του απολογισμού για την πρώτη του θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Εμμανουήλ Φράγκος φιλοδοξεί να την ανανεώσει, όντας και ο πρώτος ευρωβουλευτής σε κατάθεση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, ζητώντας από τους Έλληνες ψηφοφόρους να κριθεί πρωτίστως για το έργο του.

«Κάναμε τεράστιο αγώνα με πολλές κρίσεις σε πολλά ζητήματα και έρχονται κι άλλες ακόμα πιο σοβαρές και για αυτό ο κόσμος πρέπει να αξιολογήσει τίνος οι φωνές θέλει να ακούγονται στο Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος, δραστηριοποιήθηκε κυρίως σε θέματα του πρωτογενή τομέα, που είναι και η ειδικότητά του, όπως είναι το ζήτημα των προϊόντων με προστατευόμενη προστασία προέλευσης, ενώ ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης, ανέλαβε πρωτοβουλίες και στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης και της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

«Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας», αναφέρει στο Newsbomb.gr, «πολλές από αυτές τις πρωτοβουλίες δυστυχώς μπλόκαραν διότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο». «Αυτό όμως εκτιμώ ότι θα αλλάξει διότι τα κόμματα του δικού μας χώρου θα βγουν ενισχυμένα», προσθέτει.

Κάνοντας κριτική εκ των έσω στις δραστηριότητες και στην πολιτική της Ε.Ε., ο Εμμανουήλ Φράγκος αναφέρει ότι η Ε.Ε. «δίνει χρήματα μόνο για μέτρα επιτήρησης και όχι ασφάλειας, όπως είναι ο φράχτης του Έβρου, που αρνείται να τον πληρώσει. Με την πολιτική τους τώρα ουσιαστικά επιβραβεύουν και δεν αποτρέπουν την παράνομη μετανάστευση κι αυτό πρέπει να αλλάξει», ενώ «βλέπουμε την αδυναμία της σε θέματα όπως οι πόλεμοι, η ατολμία της δηλαδή να βρίσκει λύσεις και συμβιβασμούς».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής διακρίνει και την υποκρισία της εξωτερικής πολιτικής: «Ακολουθείται πολιτική δύο ταχυτήτων, καθώς η Ε.Ε. όπου τη βολεύει ακολουθεί ένα σκεπτικό, κι αλλού, σε παρόμοια περίπτωση, ένα διαφορετικό. Δηλαδή, κάνει τα στραβά μάτια για την Κύπρο και την παράνομη κατοχή και θεωρεί την Τουρκία ως αξιόπιστο εταίρο, δίνοντάς της μάλιστα δισεκατομμύρια ευρώ για το μεταναστευτικό».

Ακόμα ένα θέμα που υπογραμμίζει ο Εμμανουήλ Φράγκος το οποίο γενικά περνάει στα ψιλά, είναι το θέμα της Αρμενίας και της «γενοκτονίας τους από τους Αζέρους. Η Ε.Ε. όχι μόνο δεν στηρίζει την Αρμενία, αλλά αγοράζουμε και αζέρικο αέριο. Θα έπρεπε η Ε.Ε. να έχει τον ρόλο του ειρηνοποιού και να προωθούνται τα εθνικά δίκαια της χώρας μας. Αντί αυτού είμαστε υποχείρια της πολιτικής των ΗΠΑ», θεωρεί.

Ερωτώμενος για θέμα του… συνυποψηφίου στις ευρωεκλογές, Φρέντι Μπελέρη, και την καταπίεση της μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, ο Εμμανούλη Φράγκος σημειώνει:

«Εμείς έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα για να αναδειχτούν οι διωγμοί του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Ήταν προσωπική επιλογή του Μπελέρη να κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά του κόμματος όμως πρόκειται για μια κίνηση μικροπολιτικής. Εγώ θα τον ρωτούσα γιατί κατεβαίνει με ένα κόμμα που αναγνωρίζει το Κόσοβο και δεν έχει κάνει τίποτα για τους βορειοηπειρώτες. Ωστόσο, οι δυσαρεστημένοι με την πολιτική της ΝΔ για το θέμα δεν θα παρασυρθούν με αυτή την κίνηση, καθώς γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει πολλά ως αντίποινα προς την Αλβανία, αλλά δεν έκανε τίποτα κι απλά κατεβάζει τον Φρέντι Μπελέρη. Αν δεν πειθαρχεί τώρα ο Ράμα τι θα κάνει όταν η Αλβανία μπει στην Ε.Ε.; Το ίδιο ισχύει και για τα Σκόπια».

Τέλος, ο νεαρός ευρωβουλευτής βλέπει μεγάλη γενική άνοδο για το κόμμα του, την Ελληνική Λύση, η οποία δεν είναι αποτέλεσμα «ψήφου διαμαρτυρίας», αλλά «λόγω της σταθερότητας των απόψεων και του έργου του κόμματος στο κοινοβούλιο. Κάτι κάνουμε πιο σωστά όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό μας εμπιστεύονται τόσοι συμπολίτες και την Κυριακή. Η Ελληνική Λύση θα καθιερωθεί ως το βασικό κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης».

Δείτε τη συνέντευξη του Εμμανουήλ Φράγκου στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή