Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια, το βράδυ των ευρωεκλογών»

«Σηκώνουμε το γάντι, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής. Όλη η Ελλάδα θα ντυθεί ξανά στα χρώματα της δική μας παράταξης», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας από την Πλατεία Συντάγματος, δύο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.
EUROKINISSI.

Με ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος «έκλεισε» την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει της μεθαυριανής ευρωκάλπης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντιλαμβανόμαστε την κούραση των πολιτών, τονίζουμε πως αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη. Θέλουμε να εκλεγούν ευρωβουλευτές, που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Η αντιπολίτευση διαβάλλει τη χώρα μας, έχουμε ανάγκη από ευρωβουλευτές που θα φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το πετύχει», σημείωσε μεταξύ άλλων, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, καθώς και πολίτες, υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την υποδοχή και την παρουσία σας. Η Αθήνα στέλνει σήμερα (07/06) το δικό της μήνυμα σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Καθαρό μήνυμα ευθύνης και νίκης, που πρέπει να ακουσθεί πιο ηχηρά στις κάλπες της Κυριακής. Όλη η Ελλάδα να είναι πάλι μπλε, όπως στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Άλλωστε, είμαστε η δύναμη που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, με τον ιδρυτή μας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Από το 2019 και μετά, καθιερώσαμε τον Έβρο ως το ανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις μεταναστευτικές εισβολές.

Απαντήσαμε στον κορωνοϊό και πιέσαμε την Ένωση να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο, όταν ξέσπασε η ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο από αποτελέσματα, με σημαντικότερο αυτό που διαπραγματεύθηκα. Τα 36 δισ. ευρώ που φέραμε στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα κεφάλαια στηρίζουν πολλά από τα έργα που βλέπουμε γύρω μας. Το κράτος ψηφιοποιείται και εξελίσσεται.

Πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, η χώρα ήταν χωρίς ελπίδα, με ανύπαρκτη διεθνή παρουσία και επιρροή. Να μην ξεχάσουμε, λοιπόν, την πρόοδο που διανύσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντέξαμε τις δυσκολίες και σήμερα, η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Από το 18% της ανεργίας, έχουμε προσεγγίσει το 10%.

Οι πολίτες ανακουφίσθηκαν από πενήντα φόρους, ο κατώτατος μισθός βελτιώθηκε κατά 28%. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι για πανηγυρισμούς, καθώς αναγνωρίζουμε πως έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε αλλά απαντούν στον μηδενισμό της αντιπολίτευσης. Ξέρουμε καλά ότι η ακρίβεια επιμένει, ιδίως στα τρόφιμα. Πρόκειται για “μάχη” διαρκείας και μέχρι να την κερδίσουμε, δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», επεσήμανε εν συνεχεία.

Ολοκληρώνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «μιλήσαμε και πάλι με τους πολίτες. Διαπίστωσα ότι παρά τις δυσκολίες, κανείς δεν θέλει να ανατραπεί η πορεία σιγουριάς και προκοπής που έχουμε χαράξει. Ο εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός.

Πάμε να ντύσουμε ξανά την Ελλάδα στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας, με μία νίκη που θα κάνει πράξη τον πρώτο μας στόχο: Να βρεθούμε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη. Πάμε δυνατά, λοιπόν. Όλοι ενωμένοι, στην τελική ευθεία. Κανείς δεν θα λείψει από αυτήν τη “μάχη”. Καλό αγώνα και με τη νίκη. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία».