Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις

Οι κάλπες είναι άδειες ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός από την πλατεία Συντάγματος επιχειρώντας να μειώσει την τάση αποχής που υπάρχει διάχυτη στην κοινωνία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις
Eurokinissi
2'

«Όχι σε πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, που μπορεί να αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες», επεσήμανε για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του προεκλογική ομιλία. Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη «γαλάζια» παράταξη στην ευρωπαϊκή κάλπη της 9ης Ιούνιου.

«Η Αθήνα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του, στέλνοντας το μήνυμα «να ξαναγίνει η Ελλάδα μπλε, όπως έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο».

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο για τις Βρυξέλλες την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μνημόνευσε τον πρώτο πρόεδρο της ΝΔ και εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος υπέγραψε στο Ζάππειο Μέγαρο την συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να εκλεχθούν ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν τη χώρα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο με σχέδιο και γνώσεις και συμπλήρωσε πως η χώρα χρειάζεται εκπροσώπους που θα φορούν τη «φανέλα της Ελλάδας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που ακούμε είναι εκκωφαντική σιωπή και επανάληψη», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «ανατροπή που ζητά η αντιπολίτευση».

«Είναι πάντα χρήσιμο πριν την κάλπη να σκεφτόμαστε που ξεκινήσαμε, διαφορετικά υποτιμάμε τις δυσκολίες που περάσαμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να πάνε στην κάλπη την Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές διπλά σημαντικές, καθώς θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα που συνδέονται και με ελληνικά ζητήματα, όπως είπε.

«Η συγκυρία δεν επιτρέπει ούτε αδράνεια και αδιαφορία, ούτε και εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, επιπόλαιες επιλογές που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή