Ευρωεκλογές 2024: Η επόμενη ημέρα της κάλπης

Ευρωεκλογές 2024: Παλιρροιακό κύμα σαρώνει το πολιτικό σκηνικό
Ευρωεκλογές 2024: Η επόμενη ημέρα της κάλπης
1'

Το ποσοστό της αποχής των ψηφοφόρων από τις ευρωεκλογές είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής βραδιάς. Η αποχή έχει άμεση αντανάκλαση στα κόμματα και τις πολιτικές που προέταξαν κατά την προεκλογική περίοδο. Φαίνεται πως τα διλήμματα που έθεσαν τα κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν έπεισαν τους ψηφοφόρους για να προσέλθουν στις ευρωκάλπες.

Σε ό,τι αφορά το κυβερνών κόμμα το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν καταφέρει να πιάσει το ψυχολογικό 30% και τι θα σηματοδοτήσει ως προς τις κυβερνητικές αλλαγές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση αναμένεται να στραφεί αν το κόμμα καταφέρει να πιάσει τα ποσοστά των ενθικών εκλογών, το 17,5%, στόχο που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ευρωεκλογές, αλλά και ποια θα είναι η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από το ΠΑΣΟΚ. Καθοριστικός παράγοντας είναι η διαφορά που θα καταγράψει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και το ποσοστό που θα συγκεντρώσει, ιδιαίτερα αν θα πιάσει το ψυχολογικό όριο του 12%.

Επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται η μάχη για την τέταρτη θέση και τα ποσοστά που θα καταγράψουν τα υπόλοιπα κόμμα και το κόμμα-έκπληξη που θα καταφέρει να να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή