Politico για ευρωεκλογές: «Ποσοστό κάτω του 30% θα αμφισβητήσει την παντοδυναμία της ΝΔ»

Το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα επηρεάσει την παντοδυναμία του κόμματος σύμφωνα με το Politico.
Politico για ευρωεκλογές: «Ποσοστό κάτω του 30% θα αμφισβητήσει την παντοδυναμία της ΝΔ»
1'

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα εκατομμύρια Ευρωπαίοι ψηφοφόροι για να αναδείξουν τα 720 νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι κρίσιμες εξελίξεις στη Γηραιά ήπειρο απασχολούν και τις ΗΠΑ με το Politico να σχολιάζει τα αποτελέσματα και να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην Ελλάδα.

Όπως λέει σε δημοσίευμα του το περιοδικό, η Νέα Δημοκρατία στις περσινές εκλογές πέτυχε μια ηχηρή νίκη και για αυτό το λόγο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θεωρείται κρίσιμο για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Ωστόσο σύμφωνα με το Politico, «το κόμμα της ΝΔ έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει ποσοστό αντίστοιχο εκείνου των προηγούμενων Ευρωεκλογών (33,12%) και όχι το 40,56% που πέτυχε τον περασμένο Ιούνιο. Οτιδήποτε πιο κάτω, ειδικά αν πέσει κάτω από το 30%, μπορεί να αρχίσει να θέτει υπό αμφισβήτηση την πρόσφατη κυριαρχία του κόμματος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ μάχονται για τη δεύτερη θέση, με πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα, έστω και με ποσοστό κάτω από το 17,83% που σημείωσε το κόμμα τον περασμένο Ιούνιο», γράφει το Politico και σημειώνει πως «η δεύτερη θέση μπορεί να είναι αρκετή για τον πρώην τραπεζίτη, νυν ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη, ώστε να εδραιώσει τη θέση του στο κόμμα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή