Κόντρα Λατινοπούλου – Μάντζου για το ΚΙΕΦ: «Αναγνωρίζετε τουρκική μειονότητα στη Θράκη;»

Ένταση στο τηλεοπτικό πλατό μεταξύ Αφροδίτης Λατινοπούλου και Δημήτρη Μάντζου για την εκλογική νίκη του ΚΙΕΦ σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Κόντρα Λατινοπούλου – Μάντζου για το ΚΙΕΦ: «Αναγνωρίζετε τουρκική μειονότητα στη Θράκη;»
GLOMEX / OPEN.
1'

Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε σε δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης (Ξάνθη και Ροδόπη) το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στις ευρωεκλογές 2024. Συγκεκριμένα, στη Ροδόπη το ΚΙΕΦ συγκέντρωσε 36,10% και στην Ξάνθη 27,1, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών στο 100% της ενσωμάτωσης.

Κατά τη χθεσινή εκλογική βραδιά (09/06), σημειώθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην επικεφαλής της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζο.

Συγκεκριμένα, ο Μάντζος ρώτησε τη Λατινοπούλου για το σχόλιο που έκανε εκείνη για την επικράτηση του ΚΙΕΦ σε Ροδόπη και Ξάνθη, «επειδή οι λέξεις έχουν μεγάλη αξία, άκουσα νωρίτερα, είπατε τουρκικό κόμμα;».

«Ναι, υπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα, το λένε από μόνοι τους», απάντησε η Λατινοπούλου. «Δηλαδή εσείς αναγνωρίζετε τουρκική μειονότητα στη Θράκη;», ρώτησε ξανά ο Δημήτρης Μάντζος.

«Όχι, λέω ότι αυτοί υπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα. Ένα κόμμα που λέει ξεκάθαρα ότι υπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα και το αφήνει ο Άρειος Πάγος να περάσει, νομίζω ότι είναι ντροπή για τη χώρα», απάντησε η Λατινοπούλου, ενώ ο κ. Μάντζος τόνισε πως «αυτό θα ήταν μία εντυπωσιακή είσοδος στην πολιτική ζωή εκ μέρους του κόμματός σας και εσάς προσωπικά. Αν μία ακροδεξιά πολιτικός αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στην Θράκη, συγχαρητήρια, καλώς ήλθατε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή