Άδωνις Γεωργιάδης για ευρωεκλογές: Μας έχει κοστίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων

«Ο νόμος για την ισότητα στο γάμο σίγουρα μας έχει κοστίσει δεν υπάρχει αμφιβολία, μας το κρατάγανε» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 
Άδωνις Γεωργιάδης για ευρωεκλογές: Μας έχει κοστίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων
3'

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ενώ έκανε την αυτοκριτική του για το τι φταίει για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής αλλά και τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία, παρά τη νίκη της, τονίζοντας ότι «μας έχει κοστίσει ο νόμος για τον γάμο ομοφύλων».

«Διάφορα πράγματα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο νόμος για την ισότητα στο γάμο σίγουρα μας έχει κοστίσει δεν υπάρχει αμφιβολία, μας το κρατάγανε. Και μας το κρατήσανε είτε πηγαίνοντας για αποχή, ενώ πολλοί ψήφισαν και δεξιότερα της ΝΔ. Το λάθος και το σωστό στην πολιτική είναι πιο διευρυμένη έννοια. Εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι υπηρετεί κάποιες αξίες έπρεπε να το κάνει. Αν με ρωτάτε αν έβλαψε ή βοήθησε, προφανώς έβλαψε στο τέλος. Βελόπουλος, Νατσιός και Λατινοπούλου ανάβουνε... λαμπάδες τώρα!» σχολίασε αρχικά ο κύριος Γεωργιάδης, καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Ερωτώμενος για τον Στέφανο Κασσελάκη και την προσέλευσή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την Φάρλεϊ κάνοντας την επιλογή να την πάει βόλτα και να μην μιλήσει στους δημοσιογράφους είπε ότι ήταν απρέπεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ψύχραιμος πολιτικός, μας χρεώνουν συνέχεια αλαζονεία, αλλά εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Πιο πολύ αλαζονεία βλέπω στους πολιτικούς μας αντιπάλους» είπε και πρόσθεσε: «Είναι οι δημοσιογράφοι έξω από την Κουμουνδούρου, είχε και πολλή ζέστη και τον περιμένουν. Έχει κατέβει ο κύριος Κασσελάκης από το αυτοκίνητο και βγαίνει με τη Φάρλεϊ και προχωράει τη βγάζει βόλτα. Θα μπορούσε να το έχει κάνει πριν και να μην γίνει με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους όλο αυτό. Πλησιάζει προς την Κουμουνδούρου και τους λέει ''κάντε στην άκρη να περάσει η Φάρλεϊ''. Είναι αυτή ανθρώπινη συμπεριφορά αρχηγού κόμματος σε εργαζόμενους; Κάθονται πέντε ώρες στη ζέστη να πάρουν μια δήλωση οι άνθρωποι και τους λέει ανοίξτε να περάσει ο σκύλος μου. Ήταν μια σκηνή που αν τη δει κάποιος σκέτη - ούτε χιούμορ έχει, ούτε πλάκα έχει - είναι μια απαίσια σκηνή ενός ψωνισμένου ανθρώπου».

Σχετικά με τη στάση απέναντι στην Ελληνική Λύση ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Υπήρχε μια περίοδος που ο κ. Βελόπουλος στις δημοσκοπήσεις ήταν σταθερά στο 12 και το 13%. Δεν πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό του. Όλοι πιστεύαμε ότι θα πάρει διψήφιο ποσοστό. Για να είμαι ειλικρινής, ο εκλογικός μας στόχος για την Ελληνική Λύση ήταν να μην είναι πάνω από 10% και το καταφέραμε. Ο Βελόπουλος οφελήθηκε γιατί η ατζέντα που χρησιμοποιεί έχει ακροατήριο και στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε όλη την Ευρώπη ο κύριος Γεωργιάδης είπε: «Το ευρωπαϊκό πλαίσιο που είδαμε χθες στην Ευρώπη είναι μια τεράστια στροφή προς την άκρα δεξιά. Στην Ισπανία είχανε το λαϊκό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές, οι σοσιαλιστές βγήκαν δεύτεροι με μεγάλο ποσοστό και αυτοί. Το VOX που είναι το βασικό ακροδεξιό κόμμα της Ισπανία πήρε 9% και ένας τύπος που εμφανίστηκε από το πουθενά στο YouTube και μιλούσε μόνο για μετανάστες και λαθρομετανάστες πήρε 4,5%. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ένας στην Κύπρο έκανε πλάκα και πήρε 20%».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή