Το «Βατερλώ» των «Κασσελίστας» - «Πάτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ στις «έδρες» των υποστηρικτών του προέδρου

Τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφηκαν στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται οι στενοί συνεργάτες και φανατικοί υποστηρικτές του προέδρου του κόμματος σε πολλές περιπτώσεις ήταν αρκετά κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το «Βατερλώ» των «Κασσελίστας» - «Πάτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ στις «έδρες» των υποστηρικτών του προέδρου
EUROKINISSI
2'

Τρόπο να «μακιγιάρουν» το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης αναζητούν στην Κουμουνδούρου, με τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη να στέκονται, κυρίως, στο αρνητικό αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για «αποδοκιμασία» της κυβέρνησης από τους πολίτες, αλλά και της Νέας Αριστεράς, επαναφέροντας το αφήγημα περί «αποστατών».

Πάντως, η προσπάθεια αυτή δύσκολα θα κρύψει τα πολλά αρνητικά στοιχεία που κατέγραψε η εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου. Ένα από αυτά, ήταν τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφηκαν στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται οι στενοί συνεργάτες και φανατικοί υποστηρικτές του προέδρου του κόμματος, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν αρκετά κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Πέλλα, που αποτελεί την έδρα της Θεοδώρας Τζάκρη, που αποτελεί έναν εκ των πιστότερων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, η Κουμουνδούρου ήταν τέταρτο κόμμα, με ποσοστό 11.87%. Στο Κιλκίς, όπου είναι εκλεγμένος ο Πέτρος Παππάς, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, επίσης, τέταρτος, φτάνοντας το 10.82%, ενώ στη Λάρισα, όπου εκλέγεται ο Βασίλης Κόκκαλης, ήταν μεν δεύτερος, αλλά με ποσοστό 13.81%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 13.51%.

Εντύπωση προκαλεί και το ποσοστό στα Χανιά, που παρότι είναι δεύτερος, το 17.04% δεν ικανοποιεί κανέναν. Γιατί εκεί εκλέγεται ο Παύλος Πολάκης, είναι ο τόπος καταγωγής του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από εκεί είναι και ο Βασίλης Κασσελάκης, ο εξάδελφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Όσο για το αποτέλεσμα στην Κρήτη, συνολικά, όπου για τη μεγάλη αυτή μάχη είχαν επιστρατευτεί πρόσωπα πρώτης γραμμής, όπως η Ρένα Δούρου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν θέλουν καν να τα συζητήσουν.

Από εκεί και πέρα, αρκετά καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα σε εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται βουλευτές που κατά περιόδους έχουν στοχοποιηθεί από το περιβάλλον του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Άρτα, η Όλγα Γεροβασίλη, η αξιωματική αντιπολίτευση έλαβε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της, που φτάνει το 22.66%. Στην Ηλεία, έδρα του Διονύση Καλαματιανού, πάρα την τεράστια πίεση που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και ήταν φανερή παντού, το ποσοστό έφτασε το 16.04%.

Στην Αιτωλοακαρνανία, με βουλευτή τον Μίλτο Ζαμπάρα, το ποσοστό ήταν 16.77%, στη Μαγνησία, που εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, 15.16% και στη Φθιώτιδα, του Γιάννη Σαρακιώτη, 15.45%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή