Ευρωεκλογές 2024: Οι 6 ευρωβουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν ξανά

Από τον κατάλογο των «κερδισμένων» στις Ευρωεκλογές υπάρχουν ηχηρές απουσίες

Νέες προσθήκες αλλά και επανεκλογές περιλαμβάνει ο κατάλογος των 21 Ελλήνων που εξελέγησαν στις Ευρωεκλογές 2024. Τόσο οι κερδισμένοι όσο και οι χαμένοι βλέπουν την επόμενη ημέρα της κάλπης, παίρνουν δυνάμεις και ετοιμάζονται να εκπληρώσουν τα καθήκοντα τους και τις νέες τους κινήσεις.

Την ίδια όμως ώρα, από τον κατάλογο των «κερδισμένων» υπάρχουν ηχηρές απουσίες, με έξι νυν ευρωβουλευτές να μην εξασφαλίζουν τη θέση τους και στην επόμενη 5ετία. Έθεσαν τους εαυτούς του στην κρίση των πολιτών και εκείνοι τους γύρισαν την πλάτη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και την Μαρία Σπυράκη από τη Νέα Δημοκρατία, τον Στέλιο Κούλογλου από τη Νέα Αριστερά, τον Θοδωρή Ζαγοράκη από το ΠΑΣΟΚ, τον Πέτρο Κόκκαλη από τον Κόσμο και τον Αλέξη Γεωργούλη από το Πράσινο Κίνημα.

Στη Νέα Δημοκρατία, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατετάγη στην όγδοη θέση με 146.732 σταυρούς και η Μαρία Σπυράκη στην 11η θέση με 110.021 σταυρούς και δεν εξελέγησαν καθώς το κόμμα εκλέγει συνολικά επτά ευρωβουλευτές. Ο Στέλιος Κούλογλου, συνεργάστηκε με τη Νέα Αριστερά μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019, συγκέντρωσε 24.827.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος μετακόμισε στη Χαριλάου Τρικούπη από τη ΝΔ με την οποία είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019, βρέθηκε στην έκτη θέση συγκεντρώνοντας 57.303 σταυρούς. Στο Πράσινο Κίνημα ο Αλέξης Γεωργούλης, που βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν εξελέγη αλλά έχασε και την πρώτη θέση σε σταυρούς.