Προειδοποίηση Κικίλια: «Θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος»

«Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας λίγο πριν τη Διυπουργική σύσκεψη για τον επερχόμενο καύσωνα
Προειδοποίηση Κικίλια: «Θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος»
1'

«Σήμερα το μεσημέρι συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε σχέση με τον τριήμερο καύσωνα που αναμένουμε από αύριο, ο οποίος θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, με θερμοκρασίες οι οποίες κάποιες φορές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας πριν τη Διυπουργική σύσκεψη για τον επερχόμενο καύσωνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τις 16.00.

Πρόσθεσε πως: «Με βάση αυτό και το δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιών που θα είναι πολύ υψηλός στο 4, για σημαντικές περιοχές της Ελλάδας, συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία, φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φυσικά πρώτου και δεύτερου βαθμού και θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, να ζητήσουμε και από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους της οικολογίας.

Είμαστε ήδη, 40 ημέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει. Όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή