Αρχίζουν τα «όργανα» και στον ΣΥΡΙΖΑ – Προσφυγή στη βάση για την Κεντροαριστερά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ολόκληρη την Κεντροαριστερά μετά το αρνητικό αποτέλεσμα όλων των κομμάτων που εκφράζουν την παράταξη στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Η αγωνία για το αύριο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Έτσι, στελέχη του κόμματος αναλαμβάνουν άμεσα πρωτοβουλίες για ολόκληρη την παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και άλλα στελέχη της αναμένεται να καταθέσουν πρόταση για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, στην πρώτη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, στα τέλη του μήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο δημοψήφισμα θα καλούνται να λάβουν μέρος όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, με ζητούμενο το εάν επιθυμούν το κόμμα όχι απλά να μετέχει, αλλά να πρωταγωνιστήσει στην ανασύνθεση της παράταξης, ώστε ο φορέας που θα προκύψει, να διεκδικήσει επάξια την νίκη στις εθνικές εκλογές του 2027.

Την ίδια πάντως στιγμή και παρά τα ψευτοανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να περιχαρακώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να «κάψει» όλες τις προσπάθειες ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς.

Μάλιστα, ως απόλυτος μονάρχης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, από τις Σπέτσες όπου και ξεκουράζεται, έδειξε την πόρτα της εξόδου στα στελέχη του κόμματος που δεν συμφωνούν μαζί του και δεν αποδέχονται την «παπική Βούλα» του.

«Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν εκφράζεται από τη συλλογικότητα για να κάνουμε κοινωνική αντιπολίτευση, δικαίωμα του να επιλέξει άλλη πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας τους Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά, Χρήστο Σπίρτζη και άλλους.