Ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι της κυβέρνησης, οι επιστροφές και μία μετακίνηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Ανασύνταξη και αντεπίθεση για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας θα είναι το σύνθημα που αναμένεται να εκπέμψει η κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές ως απάντηση στο μήνυμα της κοινωνίας. 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του ανασχηματισμού. Επίσης, πυκνώνουν οι πληροφορίες πως θα πρόκειται για ένα διευρυμένο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από αύριο μέχρι τη Δευτέρα-Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται τέσσερις με πέντε υπουργοί να φύγουν από την κυβέρνηση, ενώ 6-8 υφυπουργοί θα εισέλθουν στη νέα κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι αμετακίνητοι:

-Νίκος Δένδιας: Yπουργός Άμυνας

-Μάκης Βορίδης

-Άκης Σκέρτσος

-Παύλος Μαρινάκης

-Γιώργος Γεραπετρίτης: Yπουργός Εξωτερικών

-Άδωνις Γεωργιάδης: Yπουργός Υγείας

Επιπλέον, στην κυβέρνηση παραμένουν, χωρίς να είναι βέβαιο αν αλλάξουν υπουργείο:

-Χρήστος Σταϊκούρας

-Κωστής Χατζηδάκης

-Νίκος Παπαθανάσης

-Νίκη Κεραμέως

-Κυριάκος Πιερρακάκης

-Θεόδωρος Σκυλακάκης

-Δόμνα Μιχαηλίδου

-Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες επιστροφής στην κυβέρνηση για βουλευτές που ήταν υπουργοί στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο, όπως ο Νότης Μηταράκης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, αναμένεται και προσθήκη του υπουργού στο πλάι του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση θα εισέλθει ξανά, αλλά στη θέση του υφυπουργού.