Όλα τα βλέμματα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση ή ηρεμία μέχρι να ξεσπάσει «καταιγίδα»;

Ραντεβού σύγκρουσης ή συναίνεσης; Αυτό είναι το μείζον ερώτημα που απασχολεί τα περισσότερα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αρκετούς να εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιδιώξει να οξύνει τη σύγκρουση με τη «Φρουρά Τσίπρα».

Όλα τα βλέμματα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση ή ηρεμία μέχρι να ξεσπάσει «καταιγίδα»;
3'

Από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί προϊδεάζουν για εκπλήξεις όσους. Πάντως, τα περισσότερα από τα χαρτιά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα έπαιξε χθες, στην προσπάθεια που κατέβαλε για να μην διαχυθεί η κρίση που πλήττει το ΠΑΣΟΚ, στο κόμμα του.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι σκοπεύει να πει στους βουλευτές πως ήρθε για να μείνει», σημείωσε στο Newsbomb.gr πρόσωπο με πρόσβαση στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Είναι προφανές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σταθεί στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την Κεντροαριστερά. Το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν κρίνονται ως «ειλικρινείς» από αρκετά στελέζη του κόμματος.

Άλλωστε, οι Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Κώστας Ζαχαριάδης, Διονύσης Τεμπονέρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, μιλούν ανοιχτά για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, τόσο με τη Χαριλάου Τρικούπη, όσο και τη Νέα Αριστερά.

Ο Τσίπρας στο «στόχαστρο» των «κασσελίστας»

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κουμουνδούρου είναι σφόδρα ενοχλημένη με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος; Η πρόσκληση που απέστειλε στον Αλέξη Χαρίτση και τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, για τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Τσίπρα.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης και οι συν αυτώ να μην τολμούν -ευνόητους λόγους- να το πουν δημόσια κάτι κατά του πρώην πρωθυπουργού, έχουν, όμως, αναθέσει τον ρόλο αυτό στους άτυπους συμβούλους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος είπε στους αποστάτες “έξω”. Ο Τσίπρας τούς καλεί “μέσα”. Άλλο ένα φάουλ. Και δυστυχώς έχουν μαζευτεί πολλά», έγραψε ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, που ρεπορτάζ -τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν- τον εμφανίζουν ως μυστικοσύμβουλο του Στέφανου Κασσελάκη.

Όλα αυτά, την ώρα που δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τότε που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε δημόσια τον προκάτοχο του, ως την «καρδιά μας». Φαίνεται, όμως, ότι το έπραξε όχι γιατί το πιστεύει, αλλά για να κερδίσει τις ψήφους των πολιτών που εξακολουθούν να έχουν τον πρώην πρωθυπουργό ως πολιτικό σημείο αναφοράς.

Άλλωστε, το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ την ημέρα των εκλογών, στην Κουμουνδούρου ακούστηκε αρκετές φορές το σχόλιο «φανταστείτε να μην είχε έρθει στη συγκέντρωση ο Τσίπρας, πόσο μικρότερο ποσοστό θα είχαμε πάρει». Και όχι από τους «συνήθεις υπόπτους»…

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις για να μην πάει στην πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα και να προκαλέσει σε ανοιχτή σύγκρουση τα στελέχη που βρίσκονται κοντά του, με στόχο να τους εξωθήσει εκτός κόμματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα