ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Κασσελάκη για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - «Δεν υπάρχει σενάριο να αποχωρήσω»

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθηνε ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. - Ανοιχτό κάλεσμα σε ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας για συνεργασία
ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Κασσελάκη για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - «Δεν υπάρχει σενάριο να αποχωρήσω»
Intime news
2'

Μήνυμα παραμονής αλλά και ενότητας έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του κόμματος βρέθηκε στο βήμα, για την πρώτη ομιλία του έπειτα από τις ευρωεκλογές και όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα».

«Θέλω να είμαι καθαρός. Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής Θεός, δεν υπάρχει», πρόσθεσε

Έπειτα, ο Στέφανος Κασσελάκης ενθάρρυνε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή προτάσεων νόμου ενώ παράλληλα παρότρυνε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας και να συνεργαστούν.

Ως πρώτο θέμα προς συνεργασία, έθεσε το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, όσον αφορά το «ατιμώρητο έγκλημα των Τεμπών», ενώ τόνισε την ανάγκη να καταθέτουν οι ΚΟ «διαρκώς θετικές, φιλολαϊκές προτάσεις», να συμφωνούν πάνω σε αυτές και έτσι να διαμορφώσουν μέσα στην Βουλή και στην κοινωνία «ένα αξιόπιστο κοινωνικό μέτωπο ανατροπής της Δεξιάς κυβέρνησης».

Όπως είπε, έτσι «θα κριθούν όλα τα κόμματα από την ανταπόκρισή τους», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αλλάξει». «Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης, εξηγώντας πως εάν τίθεται ως «προϋπόθεση» να υπάρχει «εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο», ότι θα ανταποκρινόταν και θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα. «Οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν», είπε και απέκλεισε, ωστόσο, να αποχωρήσει «για να έρθει ένας από μηχανής θεός».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή