ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης παίζει στις καθυστερήσεις με την πλάτη στον τοίχο

Πόσο μπορεί να αντέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης το σκληρό pressing της αμφισβήτησης; Ποια γραμμή θα ακολουθήσει;

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης παίζει στις καθυστερήσεις με την πλάτη στον τοίχο
2'

Η αμφισβήτηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε σκλήρυνση της στάσης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος οχυρώνεται στην Χαριλάου Τρικούπη και είναι αποφασισμένος να παίξει μέχρι τέλους κόντρα σε όλους διαρρέοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια».

Την ίδια ώρα, ο Ανδρουλάκης παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και βάζει τον Γιάννη Μανιάτη επικεφαλής της ευρωομάδας παρακάμπτοντας τον Νίκο Παπανδρέου που εκλέχτηκε πρώτος ευρωβουλευτής με μεγάλη διαφορά.

Λογικά μιλώντας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και να αποφασίσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου.

Ήδη τα επιτελεία των διαφωνούντων ξεσκονίζουν το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, εξετάζοντας, ενόψει της σύγκλησης των κομματικών οργάνων (την ερχόμενη Τετάρτη Πολιτικό Συμβούλιο και τέλη Ιουνίου Κεντρική Πολιτική Επιτροπή) τη δυνατότητα να γίνουν νωρίτερα από το 2025 εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης ταμπουρωμένος στην Χαριλάου Τρικούπη δεν μιλάει με κανέναν και αφήνει να εννοηθεί ότι οι εκλογές για την ηγεσία θα γίνουν το 2025 κάτι που σημαίνει ότι θα τραβήξει το σχοινί μέχρι τα άκρα. Το αν θα προχωρήσει σε διαγραφές ή άλλα πειθαρχικά μέτρα εναντίων των αμφισβητιών του είναι ένα μεγάλο ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα.

Το βέβαιον είναι ότι δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει με βελούδινο τρόπο, ενώ είναι σίγουρο πως θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ακόμα κι αν συγκληθούν τα όργανα θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια χρυσή τομή για να πέσουν οι τόνοι.

Για τους «μνηστήρες» της ηγεσίας ο κύβος ερρίφθη και είναι αργά να κάνουν πίσω.

Πολλοί κρίνουν ως καθοριστική για τις εξελίξεις τη στάση που θα κρατήσει τόσο ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αλλά και οι επιλογές του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα…

Μπορεί ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έχει την πλειοψηφία στα όργανα του κόμματος διότι είχαν εκλεγεί όταν ήταν κυρίαρχος, αυτό όμως δεν διευκολύνει τη θέση του διότι η συνεχής αμφισβήτηση θα τον φθείρει με μαθηματική ακρίβεια και τον ίδιο και το κόμμα που κινδυνεύει μέσα σε αυτή την περιδίνηση να διεμβολιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή