Ανασχηματισμός: Από ώρα σε ώρα ή από… βδομάδα

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την ημερομηνία του ανασχηματισμού
Ανασχηματισμός: Από ώρα σε ώρα ή από… βδομάδα
2'

Στα «σκαριά» βρίσκεται ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, ωστόσο η τελική ημερομηνία του παραμένει γρίφος με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Δύο είναι τα επικρατέστερα και στο βάθος ένα ...τρίτο. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι αύριο Παρασκευή συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με την παρούσα σύνθεσή του.

Το ένα σενάριο μεταθέτει τον ανασχηματισμό για την επόμενη εβδομάδα, με επικρατέστερες ημερομηνίες την Τρίτη 18 Ιουνίου ή την Τετάρτη 19 Ιουνίο, εξαιτίας των ταξιδιών του πρωθυπουργού σε Ελβετία και Βρυξέλλες, λόγω της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα.

Το άλλο σενάριο, θέλει το ενδεχόμενο της έκπληξης, με τις ανακοινώσεις, να τοποθετούνται με τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, σε μία κίνηση αιφνιδιασμού.

Ωστόσο το σίριαλ «ανασχηματισμός» συνεχίζεται και στο βάθος, ακούγονται φωνές ότι ίσως να μην υπάρξει αλλαγή προσώπων ευρείας κλίμακας, αλλά στρατηγικής.

Τα ονόματα που ακούγονται

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός φέρεται να «κλειδώνει» άμεσα τις οριστικές του αποφάσεις ως προς τα πρόσωπα και τους υπουργούς που θα δουν την έξοδο ή θα μετακινηθούν.

Σίγουρο είναι ότι υπάρχει μία μικρή ομάδα Υπουργών οι οποίοι θεωρούνται αμετακίνητοι. Πρόκειται για τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όσον αφορά το ποιοι Υπουργοί θα αποχωρήσουν ή θα μετακινηθούν από το κυβερνητικό σχήμα, θεωρείται βέβαιο ότι θα πρόκειται για επικεφαλής σε τομείς που η προβληματική διαχείρισή τους το τελευταίο διάστημα έβλαψε την εικόνα της κυβέρνησης και συνετέλεσε στη μείωση των ποσοστών της ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Πολύ πιθανό θεωρείται να υπάρξουν πρόσωπα που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα, έστω και σε επίπεδο υφυπουργών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή