«Μούδιασμα» στον ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία «νίκης» του Κασσελάκη – Νεύρα για το «σιωπητήριο»

«Παγωμάρα» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προκαλέσει τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, χθες, στη Βουλή, στην πρώτη μετεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε ενώπιον τους.

«Μούδιασμα» στον ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία «νίκης» του Κασσελάκη – Νεύρα για το «σιωπητήριο»
In Time
3'

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάστηκε ουσιαστικά ως «νικητής» των ευρωεκλογών, παρά την υποχώρηση κατά τρεις μονάδες του κόμματος, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά στα στελέχη της Κουμουνδούρου. Την ίδια στιγμή, η διακοπή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκάλεσε την αγανάκτηση των βουλευτών – ειδικά της περιφέρειας.

«Αν κάποιος έρχονταν ξαφνικά, χθες, στην Ελλάδα χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τα πολιτικά δρώμενα και άκουγε την ομιλία του προέδρου, θα νόμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ποσοστά ανάλογα με εκείνα του 2015». Η παραπάνω φράση ανήκει σε ένα από τα, πλέον, έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, που κάθε άλλο παρά εχθρικά στέκεται απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Κασσελάκια μαθηματικά»

Είναι, όμως, ενδεικτική του τρόπου που αντέδρασαν οι βουλευτές του κόμματος, ακούγοντας τα όσα είχε να τους πει, κατά την επιστροφή του από τις Σπέτσες. Θεωρούν ότι έκανε μια ομιλία «νίκης», η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και σε ποσοστό (3%) και σε απόλυτες ψήφους (370.000, δηλαδή το 37%, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε έναν τεράστιο πόλεμο. Ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς την εκροή προς το μόρφωμα των κλεμμένων εδρών, που τελικά είχε ελάχιστη απήχηση στην κοινωνία παρά τις 11 έδρες του στη Βουλή. Και αν συνυπολογίσει τις τεράστιες απώλειες στην Ροδόπη και την Ξάνθη σε σχέση με πέρυσι, για λόγους που πλέον ανήκουν στο παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε απόλυτα το εθνικό ποσοστό του από πέρυσι», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αναφορά αυτή -αλλά και τα όσα προηγήθηκαν, που παρουσίαζαν τον προσωπικό «θρίαμβο» του- προκάλεσε πολλά βλέμματα απορίας και αμήχανα χαμόγελα στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Διότι ήταν ομιλία και όχι συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αποτιμούσε εκλογικό αποτέλεσμα.

Βουλευτές «γλάστρες»

Δεν έφτανε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόνο η ομιλία «νίκης», η προσπάθεια να «τορπιλιστεί» η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς και η απουσία κάθε είδους αυτοκριτικής εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, ήρθε να προστεθεί και το «σιωπητήριο» που τους επιβλήθηκε.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θάνος Μωραΐτης, ενημέρωσε ότι θα διακοπεί η συνεδρίαση, λόγω «ανειλημμένης υποχρέωσης» του Στέφανου Κασσελάκη – δηλαδή της συνέντευξης του στο Mega.

Η επιλογή αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών – ειδικά εκείνων που δεν είναι από την Αθήνα. «Μάλλον, μας ήθελαν εδώ για “γλάστρες”, όχι για να τοποθετηθούμε για το αποτέλεσμα», είπε στο Newsbomb.gr, βουλευτής από την περιφέρεια, εμφανώς ενοχλημένος από την επιλογή της ηγεσίας.

Πάντως, αντιδράσεις υπήρξαν και μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας. «Να συζητήσουμε τώρα. Διαφορετικά να ορίσετε την ημερομηνία τώρα, ώστε να είστε κι εσείς μπροστά», φώναξε η Κατερίνα Νοτοπούλου, προς τον Θάνο Μωραΐτη, εμφανώς ενοχλημένη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή