Χαρδαλιάς: «Αυτή είναι η αλήθεια για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής» – Τα σοβαρά λάθη

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής για την κατασκευή του νέου δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή, ένα έργο που κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο.
Χαρδαλιάς: «Αυτή είναι η αλήθεια για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής» – Τα σοβαρά λάθη
EUROKINISSI.
2'

Κάνοντας έναν μέχρι στιγμής απολογισμό του έργου του νέου δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζει πως «ήδη από την έναρξη των εργασιών είχαν παρουσιασθεί σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις», ενώ αποστέλλει το μήνυμα ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τους λάθος χειρισμούς, τις χρόνιες καθυστερήσεις και κυρίως για τα χρήματα που δαπανήθηκαν χωρίς αντίκρισμα».

https://www.instagram.com/p/C8MC8B4NA5E/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η δημοσίευση του Νίκου Χαρδαλιά:

«Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ξεκίνησε το έργο της εκσκαφής, εν αναμονή της τροποποιημένης μελέτης από τον Δήμο, η οποία όμως δεν κατατέθηκε ως όφειλε. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των χωματουργικών εργασιών, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης και αντιστήριξης των σκαμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίθηκε αναγκαία η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης για την εκτέλεση των πρόσθετων εργασιών, συνολικού κόστους 1.413.835.68€, με τη δαπάνη να βαρύνει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 16/2/2023, ενώ ο ανάδοχος του έργου είχε ήδη διακόψει τις εργασίες του από τις 30/08/2022. Έπειτα, λοιπόν, από επτά χρόνια καθυστερήσεων και σοβαρών λαθών, για τα οποία –επαναλαμβάνω– δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Αττικής, και αφού οι υπηρεσίες μας εξάντλησαν όλες τις παρεχόμενες από το νόμο δυνατότητες με την χορήγηση παράτασης οριακής προθεσμίας στον εργολάβο, το έργο τελικώς εγκαταλήφθηκε – διαλύθηκε στις 31/05/2024.

Στόχος της διοίκησής μας όλους αυτούς τους μήνες, ήταν να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, που προβλέπονται αυστηρά από τον νόμο, ώστε το έργο να συνεχιστεί και –κυρίως– να ολοκληρωθεί.

Παρά όμως τις δεδηλωμένες προθέσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση, ο ανάδοχος δήλωσε αδυναμία ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του έργου και επικαλούμενος μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των υλικών, αποφάσισε να αποχωρήσει.

Θέλουμε να είμαστε απολύτως ειλικρινείς με τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Όπως έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε ειλικρινείς, με κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά της Αττικής μας.

Και έχω μάθει να μιλώ πάντα με καθαρές κουβέντες! Συμφωνίες, που δεν θα εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου, δεν τις αποδεχόμαστε. Και θα αναζητήσουμε ευθύνες από όλους όσοι διαχειρίστηκαν αμελώς και λανθασμένα αυτό το εμβληματικό έργο.

Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτές οι ευθύνες να επιμεριστούν σε εκείνους που κατάφεραν να καταστήσουν κενό γράμμα ένα όνειρο, πολλών ετών, των κατοίκων του Δήμου».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή