Συνάντηση Νίκου Δένδια – Γιασάρ Γκιουλέρ στις Βρυξέλλες: «Να τηρείται το Διεθνές Δίκαιο»

Ο Υπουργός Άμυνας είχε σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στις Βρυξέλλες.
Συνάντηση Νίκου Δένδια – Γιασάρ Γκιουλέρ στις Βρυξέλλες: «Να τηρείται το Διεθνές Δίκαιο»
1'

Σήμερα (14/06), ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στο πλαίσιο της Συνόδου των αρμόδιων Υπουργών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «το σημαντικότερο είναι η τήρηση των συνθηκών, η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στις διακρατικές σχέσεις», ενώ, προσέθεσε πως «για την Ελλάδα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμίζουμε πάντα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μία στρατιωτική συμμαχία, αλλά και μία συμμαχία αξιών και αρχών».

«Σήμερα, έχουμε εδώ, στις Βρυξέλλες, την Σύνοδο Υπουργών του ΝΑΤΟ, την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσινγκτον, τον επόμενο μήνα. Συζητήσαμε, όπως πάντα, για την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση του ΝΑΤΟ.

Από εκεί και πέρα, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου, για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αναφέρθηκα στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας, της νέας προσπάθειας για να μπει η καινοτομία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και επίσης, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού (σ.σ. Κυριάκου) Μητσοτάκη και του Πολωνού Πρωθυπουργού (σ.σ. Ντόναλντ) Τουσκ για τη δημιουργία του θόλου αντιαεροπορικής προστασίας πάνω από την Ευρώπη.

Επίσης, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας, είχα μία σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου», σημείωσε ακόμη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή