Ανασχηματισμός χωρίς «εκπλήξεις» αλλά με πολιτικό περιεχόμενο

Ακρίβεια, αγροτικό και φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών καθόρισαν τις αλλαγές στον ανασχηματισμό ο οποίος δεν είχε τρανταχτές αλλαγές και μετακινήσεις.
Ανασχηματισμός χωρίς «εκπλήξεις» αλλά με πολιτικό περιεχόμενο
Eurokinissi
2'

Είχε σίγουρα πολιτικό περιεχόμενο, αλλά όχι τεχνοκρατικό δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει υπόψη τη δυσαρέσκεια των πολιτών σε ζητήματα της καθημερινότητας.

Στο μέγα πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία φέρνει πίσω στην κυβέρνηση έναν έμπειρο πολιτικό και πρώην υπουργό τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του Κώστα Σκρέκα. Στο ίδιο υπουργείο μπαίνει και η Ζωή Ράπτη, επίσης ένα πρόσωπο που βρίσκεται αρκετά κοντά στη λαϊκή βάση.

Στη φορολογική πολιτική, που υπήρξε το πρόβλημα με τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αντιδράσεις των οποίων ήταν σφοδρές, το μάρμαρο πλήρωσε ο Χάρης Θεοχάρης στη θέση του οποίου οδεύει ο Χρίστος Δήμας που εκτός από υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας έχει διατελέσει στο παρελθόν και αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη αποτυπώθηκε με την αποστράτευση του ιδίου και του υφυπουργού Σταύρου Κελέτση και αντικαταστάθηκαν από τον έμπειρο Κώστα Τσιάρα και τον Χρήστο Κέλλα.

Από την ευαίσθητη περιφέρεια της Θεσσαλίας μπαίνει λοιπόν ο κ. Κέλλας που αναδείχθηκε πρώτος βουλευτής στη Λάρισα, και ξέρει αρκετά καλά την πολύπαθη περιοχή.

Πηγή: Eurokinissi

Στο Μ.Μ. υπάρχει έντονη δυσφορία για τον κ. Κελέτση ο οποίος βιάστηκε να δηλώσει την πικρία του για την απομάκρυνσή του. Στη μεταναστευτική πολιτική, οι επιδόσεις του Δημήτρη Καιρίδη θεωρήθηκε ότι έπρεπε να γίνουν πιο σκληρές, ίσως και πιο συμβατές με το δεξιό ακροατήριο. Με αυτό το κριτήριο επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο πόστο ένας πολιτικός με το ανάλογο προφίλ, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για τις θέσεις των υφυπουργών αξιοποιούνται πρόσωπα από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, και ο Κώστας Γκιουλέκας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Με κριτήρια και γεωγραφικά, όπως λένε από το Μαξίμου, αλλά και εργατικότητας και αποτελεσματικότητας. Το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής αναλαμβάνει η Κατερίνα Παπακώστα, το 3ο στέλεχος από τη Θεσσαλία που μπαίνει στη νέα κυβέρνηση.

Πηγή: Eurokinissi

Ενδιαφέρον έχουν και δύο ακόμα τοποθετήσεις βουλευτών που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν πόστο. Ο Βασίλης Οικονόμου που αναλαμβάνει υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις μεταφορές όπως όλα δείχνουν, καθώς αποχώρησε η κυρία Αλεξοπούλου που κατείχε τον θώκο. Ο Στέφανος Γκίκας που ορκίζεται υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή