Τα… μηνύματα Μητσοτάκη στους υπουργούς μετά τις ευρωεκλογές και το στοίχημα του ανασχηματισμού

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι ο στόχος που είχε τεθεί στις ευρωεκλογές δεν επετεύχθη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό
INTIME NEWS

«Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις». Αυτοί είναι οι στόχοι που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο μετά τον ανασχηματισμό λόγω του αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και να μειωθεί η ακρίβεια, που αποτελεί βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι ο στόχος που είχε τεθεί στις ευρωεκλογές δεν επετεύχθη. Ωστόσο, φέρνουν ως επιχείρημα ότι δεν κέρδισε η αντιπολίτευση, καθώς οι πολίτες έδειξαν πως δεν πιστεύουν στα λεφτόδεντρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, απάντησε ότι οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα πως «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο» και πως περιμένουν από την κυβέρνηση να πατήσει γκάζι και όχι φρένο. Προσέθεσε ακόμα πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να βλέπει κατάματα τις αδυναμίες της και να τις ξεπερνά. Όσον αφορά στο πρόσφατο ανασχηματισμό υπογράμμισε πως «η εναλλαγή προσώπων δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την προσπάθειά μας να γινόμαστε συνέχεια πιο παραγωγικοί στο έργο μας».

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στόχος της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι να δοθεί βαρύτητα στο πρόβλημα της ακρίβειας, θέμα κρίσιμο.

Μάλιστα, το βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, ωστόσο παράλληλα τα … κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετα μέτρα στήριξης. Πάντως, το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ δεν προκρίνεται αλλά τονίζουν ότι υπάρχει παράθυρο για μικρές διορθώσεις στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός μίλησε για τους τομείς που πρόκειται η κυβέρνηση να δώσει έμφαση, αναφέροντας ενδεικτικά το πιο αποτελεσματικό κράτος, την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, την καλύτερη υγεία και παιδεία. Ουσιαστικά από το Μαξίμου μπαίνει μπροστά μια ατζέντα καθημερινότητας, ενώ παράλληλα αναμένονται και οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για μια σειρά θεμάτων αιχμής όπως για παράδειγμα η ενιαία αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό, το δημογραφικό κ.α.