ΠΑΣΟΚ: Οι ζυμώσεις στη Χαριλάου Τρικούπη πίσω από τις κλειστές πόρτες και η «γκρίνια» για Ανδρουλάκη

Παρασκήνιο και χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

ΠΑΣΟΚ: Οι ζυμώσεις στη Χαριλάου Τρικούπη πίσω από τις κλειστές πόρτες και η «γκρίνια» για Ανδρουλάκη
EUROKINISSI.
3'

Ύστερα από συνεχόμενες μικρές νίκες και διψήφια ποσοστά, δύο «πράσινους» νομούς στον εκλογικό χάρτη και αρκετές περιοχές με ποσοστό άνω του 20%, ακολουθεί αβεβαιότητα και ρήξη στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στο σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, οι δελφίνοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ορισμένοι από εκείνους αναμένεται να θέσουν θέμα νομιμοποίησης του Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλου, θα ζητήσουν φρεσκάρισμα της επικοινωνιακής ομάδας και θα κάνουν λόγο για θολό πολιτικό στίγμα προεκλογικά στο επερχόμενο Πολιτικό Συμβούλιο (19/06, 12:00), σύμφωνα με «Το Βήμα».

Σε ό,τι αφορά τους λεγόμενους αμφισβητίες του Νίκου Ανδρουλάκη, στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται μεταξύ άλλων οι: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Παπανδρέου, Απόστολος Πάνας, Ευαγγελία Λιακούλη, Χάρης Καστανίδης, Μιλένα Αποστολάκη, Κατερίνα Μπατζελή, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιάννης Μεϊμάρογλου κ.ά.

Η πρώτη παρέμβαση Δούκα και η… αναμονή

Την άμεση εκλογή αρχηγού από τη βάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος σημειώνει ότι «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη επιβάλλεται να ανασυνταχθεί», μετά την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και παρά την αύξηση των ποσοστών σε σύγκριση με τις περασμένες εθνικές εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ, από τις εκλογές του περυσινού Ιουνίου, έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλώς μία ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα “κάντε επιτέλους κάτι” έρχεται από παντού», επεσήμανε σε σημερινή (16/06) συνέντευξη στην «Καθημερινή».

Ωστόσο, προς ώρας αποφεύγει να αναφερθεί στην πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές κάλπες. «Προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχθεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες», τόνισε επιπλέον.

Σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζει ενδιαφέρον εάν ο Χάρης Δούκας θα τοποθετηθεί για τις εσωκομματικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. Η δική του περίπτωση είναι ξεχωριστή, διότι δεν μετέχει στα όργανα και δεν μπορεί να τα επηρεάσει.

Το σενάριο των εκλογών και το σαφές μήνυμα

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει με κάποιον τρόπο και σύντομα. «Δεν είναι δυνατόν στελέχη να βγαίνουν στα κανάλια και να βάλλουν συντεταγμένα κατά της ηγεσίας», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, φαντάζει ως επικρατέστερη η εκδοχή να «σηκώσει» το γάντι ο Νίκος Ανδρουλάκης και να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή