ΠΑΣΟΚ: Από πολιτικός φίλος του Ανδρουλάκη αντίπαλος ο Χάρης Δούκας; Έμμεσα πυρά και συσχετισμοί

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη 

Χάρης Δούκας, Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης
3'

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ζητούν εσωκομματικές εκλογές μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Τις ισορροπίες στα εσωτερικά της Χαριλάου Τρικούπη αλλάζει και η πρόθεση του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να δηλώσει «παρών» και την έμμεση απάντηση συνεργατών του προέδρου να κάτσει στο κτήριο της Αθηνάς και να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην περίπτωση, πάντως, που επιβεβαιωθεί ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα αναμετρηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, αρκετοί από τους «δελφίνους» θα αποσυρθούν από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Κι αυτό γιατί ο Χάρης Δούκας θεωρείται ένα πρόσωπο αποδεκτό από πολλούς εντός της Χαριλάου Τρικούπη.

Χάρης Δούκας: Από πολιτικός φίλος υποψήφιος αντίπαλος του Νίκου Ανδρουλάκη;

Ο Χάρης Δούκας ξεκίνησε την καριέρα του ουσιαστικά πολιτικά όταν η Φώφη Γεννηματά έψαχνε πρόσωπα νέα που ήθελαν να εργαστούν για την τεκμηρίωση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετέπειτα τον τοποθέτησε στη θέση του τομεάρχη Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ μέχρι που ήταν υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη και κέρδισε. Ο Χάρης Δούκας, όμως, μετά και τις φωνές στο ΠΑΣΟΚ που ζητούν αλλαγές στην ηγεσία, φαίνεται να θέλει να αφήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να περάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, απέναντι τώρα στον πολιτικό του φίλο, Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα πρώτα έμμεσα προειδοποιητικά πυρά στον Χάρη Δούκα

Πάντως, η εμφάνιση του Χάρη Δούκα δεν πέρασε στα... ψιλά, αφού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, έστειλε ήδη τα πρώτα έμμεσα προειδοποιητικά πυρά. Κι αυτό γιατί επεσήμανε με νόημα προς τον Χάρη Δούκα ότι αν ήμουν πολίτης του Δήμου Αθηναίων θα ήθελα ο δήμαρχός μου να ολοκληρώσει τη θητεία του.

«Εκτιμώ ότι ο κ. Δούκας θα ολοκληρώσει τη θητεία του και θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη με πολύ καλό τρόπο και πολύ επιτυχημένα, να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

Ο Χάρης Δούκας και οι εσωκομματικοί συσχετισμοί

Με την απόφαση του Χάρη Δούκα να δηλώσει το «παρών» για το χρίσμα του υποψηφίου - αν τελικά αποφασιστεί να γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - θα αλλάξουν οι εσωκομματικοί συσχετισμοί.

Σε κάθε περίπτωση ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος θεωρούνται οι επικρατέστεροι για να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος. Ο Παύλος Γερουλάνος, μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Στα όργανα θα συζητήσουμε τους λόγους που δεν καταφέραμε τους στόχους μας».

Στο μεταξύ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ κανείς δεν αποκλείει να γίνουν εσωκομματικές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή