Το unfair Κασσελάκη σε Τσίπρα - «Αιτία Πολέμου» η απόλυση Θεοχαρόπουλου - Ραγκούσης: «Είναι ντροπή»

Αμηχανία προκαλεί στην Κουμουνδούρου το Συνέδριο που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.
Το unfair Κασσελάκη σε Τσίπρα - «Αιτία Πολέμου» η απόλυση Θεοχαρόπουλου - Ραγκούσης: «Είναι ντροπή»
EUROKINISSI.
3'

Μεγάλη αμηχανία προκαλεί στην Κουμουνδούρου το Συνέδριο που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε με διάφορους τρόπους να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και μακριά από τον πρώην πρωθυπουργό, στον απόηχο της συζήτησης για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1, την ημέρα που διεξάγονταν το Συνέδριο και την ώρα που στο πάνελ των ομιλητών βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, οι περισσότεροι βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στο Ωδείο Αθηνών και δεν άκουσαν τον αρχηγό τους να προαναγγέλει ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς -αν κι εφόσον οδηγηθούν εκεί οι εξελίξεις- ακόμα και αν απέναντι του είναι ο πρώην πρωθυπουργός.

Ούτε, επίσης, έμεινε ασχολίαστο το ότι έβαλε συνεδρίαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης Τσίπρα - ειδικά από τη στιγμή που οποιαδήποτε συνεδρίαση έχει να πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης, θα μαζευτούν τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου που αποτελείται αποκλειστικά από μέλη αφοσιωμένα στον Στέφανο Κασσελάκη - με εξαίρεση την Όλγα Γεροβασίλη.

«Αιτία πολέμου»

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν τα στελέχη της «Φρουράς Τσίπρα» και την εκδικητική απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, από επιστημονικό συνεργάτη της βουλευτή Βοιωτίας, Γιώτας Πούλου.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ως «πολεμική» από τα στελέχη που δεν ασπάζονται τις -ας πούμε- πολιτικές κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα, από την πλευρά των στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, ετοιμάζουν σκληρή απάντηση εναντίον του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδικητική απόλυση Θεοχαρόπουλου, αναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, από το πάνελ του Συνεδρίου του. «Να θυμόμαστε τους 153 που υπέρ ψήφισαν τη συμφωνία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά σε αυτούς που πήραν την πολιτική ευθύνη να ψηφίσουν τις Πρέσπες - ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να το κάνει.

Τα όσα είπε επί του θέματος ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν φαίνεται να έπεισαν κανέναν, πέραν των φανατικών οπαδών του. «Δεν ισχύει ότι τον έδιωξα για την πρόταση του. Περνάμε περίοδο προσαρμογών στην Κ.Ο. και τους επιστημονικό συμβούλους για να παράγει κοινοβουλευτικό έργο. Δεν σχολιάζω μια συγκεκριμένη απόφαση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ραγκούσης: «Είναι ντροπή»

«Είναι ντροπή, είναι κατάντια». Αυτό είπε ο Γ.Ραγκούσης στον Β. Αποστολάκη μπροστά σε κόσμο και δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια διαλείμματος του συνεδρίου του ιδρύματος Α.Τσίπρα.

«Καλά βρε Βαγγέλη, είναι δυνατόν ο Κασσελάκης να απολύει τον Θεοχαρόπουλο επειδή είπε την πολιτική του άποψη;» ακούστηκε να λέει ο Γιάννης Ραγκούσης στον Βαγγέλη Αποστολάκη. «Τι να σου πω, τώρα το είδα κι εγώ από τα σάιτ», απάντησε ο Β. Αποστολάκης. «Είναι ντροπή, είναι κατάντια και να του πεις ότι σου το είπα» ακούστηκε να λέει στο τέλος Γ. Ραγκούσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή