ΠΑΣΟΚ: Απασφάλισε ο Ανδρουλάκης: Απειλεί με διαγραφές – Δεν εγκαταλείπει την καρέκλα

Απειλεί με διαγραφές και μπλοφάρει με τις άμεσες εκλογικές διαδικασίες.
EUROKINISSI.

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ΕΡΤ είναι απολύτως κατατοπιστική των προθέσεών του. Τα όσα διέρρεαν από το περιβάλλον του ότι είναι διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω και να δεχθεί πρόωρες εσωκομματικές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, είναι λόγια του αέρα. Για την ακρίβεια, ο κ. Ανδρουλάκης μπλοφάρει θέλοντας να κερδίσει περισσότερο χρόνο. Όπως άφησε να εννοηθεί θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος, θέλοντας να πει ότι ο ίδιος θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα.

«Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι του την είχαν στημένη…

«Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας και έθεσαν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χάνοντας την ψυχραιμία του στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews. «Όποιοι έχουν πρόβλημα με την ηγεσία μου, ας το πουν ευθαρσώς, μην το κλώθουν».

Έκανε όμως εμφανείς τις προθέσεις του περί διαγραφών προετοιμάζοντας το κλίμα που πρόκειται να ζήσουμε μέσα στο καλοκαίρι.

«Όποιος βγει μπροστά με διχαστικό λόγο, θα τεθεί αυτομάτως εκτός ΠΑΣΟΚ», προειδοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς, δεν είμαστε ζούγκλα (…) Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας (…)».

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα (…) Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίσει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης».

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση του και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς (…) Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας (…) Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Ο κ. Ανδρουλάκης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι νικητής των εκλογών! «Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικές ειδήσεις