Κομισιόν: Τα φαβορί για τη θέση της προεδρίας

«Στηρίζουμε μία δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν», ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κομισιόν: Τα φαβορί για τη θέση της προεδρίας
Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού
1'

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπήρξαν αντιρρήσεις ότι τα τρία πρόσωπα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλλας είναι τα φαβορί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες δήλωσε πως η συζήτηση δεν αφορά μόνο την κατανομή των θέσεων και τα πρόσωπα, αλλά πρωτίστως τις πολιτικές που η ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόσει την επόμενη πενταετία. «Στηρίζουμε μία δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν. Ψηλά στην ατζέντα μας η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, το μεταναστευτικό, η κοινή πολιτική άμυνας και μια πράσινη μετάβαση που δεν θα ζημιώνει αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός: «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται σε αυτή την διαπραγμάτευση ως ο νικητής των Ευρωεκλογών. Δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η κεντρική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως θα εκφραστεί, ελπίζουμε, διά της νέας Προέδρου της Επιτροπής, της κυρίας φον ντερ Λάιεν, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση: σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας, στα ζητήματα της μετανάστευσης, στα ζητήματα της κοινής αμυντικής πολιτικής, αλλά και -στον τρόπο με τον οποίο η πράσινη μετάβαση δεν θα ζημιώσει τελικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας. Η συζήτηση δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα, αλλά αφορά πρωτίστως τις πολιτικές».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή