Οι Κεντροαριστεροί μίλησαν: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ζητάει συνεργασίες

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα με σημαντικά συμπεράσματα και μηνύματα για την Κεντροαριστερά 

Οι Κεντροαριστεροί μίλησαν: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ζητάει συνεργασίες
EUROKINISSI
1'

Ένα σαφές μήνυμα από το εκλογικό σώμα που πρόσκειται στην Κεντροαριστερά παρουσιάστηκε σήμερα κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Τσίπρα.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό δημοσκοπικό εύρημα παρουσίασε κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 69% των πολιτών θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση των κομμάτων του χώρου, προς ένα ενιαίο σχήμα, ενώ μόλις το 27% ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Ωστόσο, τα ποσοστά είναι συντριπτικά σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς το 83% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν κινήσεις για νέο, ενιαίο σχηματισμό. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες σε ποσοστό 45% αναγνωρίζουν ότι η ευνοημένη πολιτική δύναμη των ευρωεκλογών είναι η άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, ενώ μόλις το 11% πιστεύει ότι ενισχύθηκε το Κέντρο.

aristera-pinakas.jpg
aristera-pinakas1.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή