Το «φάντασμα» του Τσίπρα «στοιχειώνει» τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα των κομματικών ΜΜΕ ανοίγει η Κουμουνδούρου
Το «φάντασμα» του Τσίπρα «στοιχειώνει» τον Κασσελάκη
EUROKINISSI
4'

Να «διώξει» πάνω από την Κουμουνδούρου τη βαριά «σκιά» του Αλέξη Τσίπρα, επιδιώκει με κάθε τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης, γνωρίζοντας πολύ καλά πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «κόμμα Τσίπρα», εκείνος θα βρίσκεται διαρκώς υπό ασφυκτική πίεση, χωρίς να μπορεί αυτό που πραγματικά επιθυμεί, δηλαδή ο απόλυτος κυρίαρχος του χώρου.

Η εκτίμηση αυτή ανήκει σχεδόν στο σύνολο των στελεχών που έχουν αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό. Για να στηρίξουν, μάλιστα, την επιχειρηματολογία τους, αναφέρουν όλες τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, που κατά τη γνώμη τους προδίδουν «πανικό».

Και χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, όπως σημειώνουν. Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει δημόσια, αλλά και σε όλους εκείνους που συναντάει ιδιωτικά, ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει σε ρόλο «στρατηγού». Τουλάχιστον, στην παρούσα φάση - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απουσιάζει από την πολιτική ζωή της χώρας.

Ανοίγει θέμα οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να επιφέρει «χτυπήματα» στον προκάτοχο του. Θα ανοίξει το θέμα των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο πάρα ένα «προγκρόμ» απολύσεων των εργαζόμενων στο κόμμα και τα ΜΜΕ του.

«Θύματα» των διώξεων και της συρρίκνωσης της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», θα είναι όσοι δεν δίνουν «πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης» προς τον νέο πρόεδρο και την ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει - τη στιγμή που πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι έχει προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις.

Πάντως, την προηγούμενη φορά που η νέα τάξη πραγμάτων της Κουμουνδούρου επιχείρησε να «χτυπήσει» τον Αλέξη Τσίπρα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του περίφημου «δανείου» προς τα κομματικά ΜΜΕ, το μόνο που κατάφερε ήταν το να προκαλέσει απορίες για την οικονομική κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη και την παρέμβαση του εισαγγελέα για την κίνηση αυτή.

Η «αποστράτευση» Τσίπρα

Η αρχή της κλιμάκωσης της επίθεσης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, από τον Στέφανο Κασσελάκη, ήταν η επιλογή του να τον «αποστρατεύσει» πολιτικά, πριν της ώρας του.

«Μου έχει πει ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει και να διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς», είπε λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.

Με αυτή του την αποστροφή, όχι μόνο θέλησε να τον «πετάξει» εκτός του πολιτικού παιχνιδιού, αλλά επικαλέστηκε μια ιδιωτική συνομιλία ανάμεσα τους, γεγονός ανεπίτρεπτο, αν μη τι άλλο.

Το «ίδρυμα Κασσελάκη»

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προκάλεσε αναταραχή στην Κουμουνδούρου. Με την ανακοίνωση του exit poll, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνθηκαν ως οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Οι διαρροές από τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, έδιναν και έπαιρναν, λαμβάνοντας τα χαρακτηριστικά μιας ακατανόητης αλαζονείας. Η χαρά τους, όμως, κράτησε μόλις δύο ώρες. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Το 14.9% δεν έμοιαζε με ποσοστό κυριαρχικό. Τα «όργανα» άρχισαν και στον ΣΥΡΙΖΑ, με δεκάδες στελέχη πρώτης γραμμής να ζητούν την έναρξη της συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς - κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον πρόεδρο του κόμματος.

Μάλιστα, όλα αυτά έλαβαν χώρα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα - όπου αναμένονταν να υπάρξει η πρώτη «όσμωση» των δυνάμεων της παράταξης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, χαμόγελα αμηχανίας και πολλαπλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης, προκάλεσε η διαρροή περί δημιουργία «ιδρύματος» από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο παρασκήνιο, όλοι σχολιάζαν πως η κίνηση αυτή, είναι μια προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να «καπελώσει» την εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα. Χωρίς μεγάλη επιτυχία, όπως αποδείχθηκε…

Σε κάλπη απέναντι του

Και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ότι μπορούσε για να μπει στο πλάνο της εκδήλωσης του Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε σε μια αχρείαστη προσωπική πρόκληση εναντίον του προκατόχου του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι σε περίπτωση που δημιουργηθεί νέος φορέας στην Κεντροαριστεράς, τότε θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του. Ακόμα και αν απέναντι του είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή