Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης - Κορυφαίο ζήτημα η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία αρχίζοντας από το Ανάπτυξης, καθώς η ακρίβεια βρίσκεται σε πρώτο πλάνο
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης
Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ξεκίνησε τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία και έκανε την αρχή με το Ανάπτυξης, καθώς το ζήτημα αντιμετώπισης της ακρίβειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Οι πολιτικές μας έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα. Σύντομα αυτή η πολιτική θα μας οδηγήσει σε ακόμα πιο ουσιαστικά μετρήσιμα αποτελέσματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αρχίζουμε να βλέπουμε ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή ειδικά στα τρόφιμα».

«Θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιληφθούμε πως η συνεχιζόμενη ακρίβεια υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Το κράτος θέλεις να εξαλείψει φαινόμενα αισχροκερδείας. Θέλουμε και την υγιή επιχειρηματικότητα στο πλευρό μας» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μέτρα που συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των τιμών. Θα συνεχίσουμε προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»

Να σημειωθεί πως ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος αναζητεί ήδη νέα μέτρα για την αναχαίτιση του φαινομένου. Με το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα να παραμένει εκτός συζήτησης λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους, αναζητεί τρόπους για την ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και στην αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πολιτικών.

Σχετικές ειδήσεις