ΠΑΣΟΚ: Πρώτο μπρα ντε φερ διαφωνούντων με Ανδρουλάκη - Τα νέα πυρά και ο Χάρης Δούκας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται μπροστά στους διαφωνούντες που ζητούν πρόωρες εσωκομματικές εκλογές
ΠΑΣΟΚ: Πρώτο μπρα ντε φερ διαφωνούντων με Ανδρουλάκη - Τα νέα πυρά και ο Χάρης Δούκας
3'

Νέα κόντρα, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η συνεδρίαση του οποίου ξεκίνησε στις 12:00. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται μπροστά στους διαφωνούντες που ζητούν πρόωρες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές και τα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ

Μετά τις απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές τα στελέχη του κόμματος έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα και σήμερα αναμένεται να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους, πλην του Χάρη Δούκα, τον οποίο αρκετοί θέλουν ως υποψήφιο του κόμματος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα 63 μέλη θα εστιάσουν τις συζητήσεις σχετικά με το τι πήγε λάθος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και θα αναζητήσουν τις όποιες ευθύνες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως στον Λεκανοπέδιο, με πολλούς να ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη φράση ως «καρφί» προς τους βουλευτές της Αττικής εις εκ των οποίων είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και δήμαρχος της Αθήνας ο Χάρης Δούκας.

Νέα πυρά Κωνσταντινόπουλου σε Ανδρουλάκη

Πάντως, αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως δεν θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα για το πότε τελικά θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές με ορισμένους να πιστεύουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει χρόνο για να δει πόσοι θα είναι οι αντίπαλοί του.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως ο κ. Ανδρουλάκης «είπε στην αρχή θα πάμε το 2025 (σε εκλογές), μετά έκανε μια διαρροή για τις 28 Ιουλίου. Είναι ένας έξυπνος τακτικιστής. Ήθελε να ξεφύγει από την λογική δεν πάω σε εκλογές και είπε αυτό. Κατανοώντας πως αυτό δεν θα γίνει γιατί αν πας σε εκλογές στις 28 Ιουλίου και πάει 50.000 κόσμος και ψηφίσει, τελειώνεις και τελειώνει και το κόμμα. Με 8% και πήγαν και ψήφισαν 250.000. Τώρα, αν θέλουμε να δείξουμε μια δυναμική, να κάνουμε ένα restart, πρέπει να πάνε πάνω από 300.000 χιλιάδες».

Γιατί ζητούν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Πάντως, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν θέσει θέμα ηγεσίας, έχουν δηλώσει ανοιχτά τους λόγους τους. Μιλούν για προσφυγή στις κάλπες, μετά το αποτέλεσμα του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Ο Χάρης Δούκας, που θεωρείται από πολλούς ο πρώτος πιθανός αντίπαλος του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν παίρνει μέρος στο σημερινό όργανο, ενώ Παύλος Γερουλάνος και Μανώλης Χριστοδουλάκης θα τοποθετηθούν στο συνέδριο.

Θέση μάχης στη συνεδρίαση έχουν επί της ουσίας ήδη πάρει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Παπανδρέου, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Απόστολος Πάνας και άλλοι βουλευτές, καθώς και η Τόνια Αντωνίου, η Έφη Χαλάτση, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης και τα άλλα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που προτείνουν προσφυγή στις κάλπες εδώ και τώρα, ασκώντας σκληρή κριτική στην ηγεσία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή