Γιώργος Φλωρίδης: Το βραχιολάκι και τα νέα μέτρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως το Σύνταγμα επιτρέπει την προσωρινή κράτηση ακόμα και για πλημμελήματα
Γιώργος Φλωρίδης: Το βραχιολάκι και τα νέα μέτρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας
1'

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Φλωρίδης, αναφέρθηκε στην αναμόρφωση της Ποινικής Δικονομίας. Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνεται η παρακολούθηση υπόπτων με βραχιολάκι, ένα μέτρο που στοχεύει στην αυστηρότερη επιτήρηση ατόμων που βρίσκονται υπό δικαστική επιτήρηση​​​​.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, το Σύνταγμα επιτρέπει την προσωρινή κράτηση ακόμα και για πλημμελήματα, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να ενισχύσει το νομοθετικό πλαίσιο και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της δικαστικής επιτήρησης​​.

Με την εφαρμογή του νέου νόμου 5090/2024, εισάγονται σημαντικές τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία. Αυτές οι τροπολογίες περιλαμβάνουν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των θυμάτων και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των αρχών για την άμεση ανταπόκριση σε καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας. Περιλαμβάνονται διατάξεις που προβλέπουν την υποχρέωση των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας να αναφέρουν περιστατικά βίας, καθώς και τη δημιουργία δικτύου προστασίας για τα θύματα​​​​.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή