ΠΑΣΟΚ: Η μοναξιά του Ανδρουλάκη και το κόλπο της… Συνδιάσκεψης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πέταξε την μπάλα στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις 30 του μήνα μήπως και διασωθεί – Κρατάει κλειστά χαρτιά αλλά πλέον είναι μόνος του

ΠΑΣΟΚ: Η μοναξιά του Ανδρουλάκη και το κόλπο της… Συνδιάσκεψης
3'

Τα όσα ειπώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι πολύ βαριά για να περάσουν απαρατήρητα. Πλέον τον εγκαταλείπουν ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι αφού βλέπουν ότι οι εμμονές του με την καρέκλα απαξιώνουν πλήρως το κόμμα.

Ο ίδιος υποχρεώθηκε να πει ότι τα εκκρεμή ζητήματα – με κορυφαίο φυσικά την προσφυγή στις κάλπες – θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 30 Ιουνίου αποφεύγοντας να δώσει καθαρές απαντήσεις.

Ενδεικτικό του κακού κλίματος που υπάρχει εναντίον του λόγω των τραγικών χειρισμών του είναι ότι τις τελευταίες ώρες απέμειναν κάνα – δυο μόνο συνεργάτες του να τον υπερασπίζονται στα τηλεοπτικά δίκτυα και τα ΜΜΕ. Οι υπόλοιποι έχουν εξαφανιστεί. Το κόμμα «Nikos Androulakis and friends» που είχε στήσει τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατηφόρα και μάλιστα χωρίς φρένα. Δίπλα του, άγνωστο για πόσο βρίσκονται μόνο ο Δημήτρης Μάντζος και ο Θανάσης Γκλαβίνας. Ακόμα και στελέχη που ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό του είτε του άσκησαν κριτική, είτε απέφυγαν να τοποθετηθούν. Χαρακτηριστική περίπτωση ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος επέλεξε να μην σταθεί στο πλευρό του προέδρου, κάτι που για πολλούς μεταφράζεται ως ένα μεγάλο «άδειασμα». Άλλωστε, όπως λένε, ο Σπυρόπουλος δεν εξελέγη ευρωβουλευτής παρόλο που είχε πάρει υποσχετική από τον Ανδρουλάκη ότι θα βοηθηθεί από τον μηχανισμό του.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πίστεψε ότι με συνωμοσιολογία, φραστικές επιθέσεις, ανθρωποφαγία και απειλές διαγραφών θα μπορέσει να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα.

Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι: Ή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει πίσω και θα ανάψει το «πράσινο φως» για προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες για ανάδειξη νέας ηγεσίας ή το ΠΑΣΟΚ θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο και θα διαλυθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κείμενο - μανιφέστο με υπογραφές βουλευτών, στελεχών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, που θα ζητούν την ανάληψη δράσης από τον σημερινό δήμαρχο Χάρη Δούκα. Κίνηση που θα φέρει προ των ευθυνών του τον Ανδρουλάκη ο οποίος φαντασιώνεται στο τέλος του μήνα να μην κάνει τίποτα στην Κ.Ε. και να ζητήσει να διεξαχθεί Ιδεολογική και Πολιτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για να πάει ακόμα παραπέρα τη βαλίτσα.
Όσο κι αν ακούγεται παράλογο αυτές είναι οι σκέψεις του κ. Ανδρουλάκη αυτή την περίοδο. Να τρενάρει όσο μπορεί τις ραγδαίες εξελίξεις και να παραπέμψει στις καλένδες το ζητούμενο της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως οι παραπάνω σκέψεις του δεν έχουν καμία απολύτως τύχη, αφού στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον κόμματα τύπου Μπαάθ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή