«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Το «φλερτ» Κασσελάκη, ο Παππάς και ο Πολάκης

Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου της Βουλής, έχει χαρακτηριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε, κατά τη διακυβέρνηση του
«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Το «φλερτ» Κασσελάκη, ο Παππάς και ο Πολάκης
4'

Την ίδια, όμως, στιγμή, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Κουμουνδούρου και για το «φλερτ» του Στέφανου Κασσελάκη προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλούς παράγοντες του κόμματος. Όχι μόνο για εκείνους της «Φρουράς Τσίπρα», αλλά και για υποστηρικτές του προέδρου, όπως ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης.

Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου της Βουλής, έχει χαρακτηριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε, κατά τη διακυβέρνηση του. Και δεν ακούστηκε παράλογο. Όχι μόνο για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντα της, κατά την περίοδο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, αλλά και για τα όσα καταλόγισε εκ των υστέρων στους πρώην συντρόφους της.

Για την επιλογή τους να υπογράψουν μνημόνιο, αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών – όπου χωρίς περιστροφές, μίλησε για χρηματισμό ορισμένων βουλευτών που ψήφισαν την εν λόγω συμφωνία. Λόγια πολύ σκληρά, αν μη τι άλλο, ενδεχομένως και εκτός πολιτικών ορίων.

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στην πρώτη αποθεωτική αναφορά προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Attica TV, ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, από τους Κώστα Ζαχαριάδη και Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι σημείωσαν ότι το κόμμα τους ούτε μπορεί, αλλά και ούτε πρέπει να έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της.

Τόσο για λόγους πολιτικούς, όσο και για λόγους αισθητικούς. Αυτό, όμως, ουδόλως πτόησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνέχισε το «πρέσινγκ» προς την πρώην πρόεδρο της Βουλής, εντάσσοντας τη στις δυνάμεις εκείνες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις πρώτες κοινοβουλευτικές δράσεις όλων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Για να μην υπάρχουν, όμως, παρερμηνείες, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να την εξαιρέσει από το «προσκλητήριο» προς τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, αποφεύγοντας να την προσκαλέσει στο συνέδριο του Ινστιτούτου του. Το μήνυμα προς την Κουμουνδούρου, ήταν σαφές. Δεν χωράει στη νέα προσπάθεια.

Η Ζωή αποκλείει Παππά-Δούρου

Την ίδια στιγμή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δείχνει να έχει «μαλακώσει» έναντι του Στέφανου Κασσελάκη. Από τον χαρακτηρισμό «πολιτικός τουρίστας» και διάφορους άλλους που του απέδωσε κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Μάλιστα, δήλωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την προσπάθεια «αυτοκάθαρσης» του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θεωρεί ότι πρωτοστατεί ο νυν πρόεδρος του, αφήνοντας ανοιχτό ένα «παραθυράκι» συνεννόησης στο εγγύς μέλλον – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ενδώσει στο «φλερτ» του τελευταίου.

Παράλληλα, όμως, φαίνεται πως επέβαλε -εμμέσως, πλην σαφώς- τους δικούς της όρους προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας τον αποκλεισμό στελεχών πρώτης γραμμής, που παράλληλα είναι και υποστηρικτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είναι ο Νίκος Παππάς – ενδεχομένως και ορισμένοι άλλοι.

«Εγώ με τον κύριο Παππά δεν θα μπω ποτέ σε κανένα ψηφοδέλτιο», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν θα συμπράξουμε σε σχήμα που θα ξεπλύνει πρόσωπα τα οποία έχουν βαρύτατες ευθύνες πολιτικές, πολλά και ποινικές, για τη διακυβέρνηση της χώρας, τα οικονομικά και τις ζωές των ανθρώπων. Δεν θα ξεχάσουμε την ευθύνη που φέρουν πρόσωπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οργή Πολάκη

Το «φλερτ» Κασσελάκη-Κωνσταντοπούλου, δεν ενοχλεί μόνο τα στελέχη της «Φρουράς Τσίπρα», αλλά και πρόσωπα που έχουν βρεθεί κοντά στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και πιο συγκεκριμένα, οργισμένος με αυτό είναι και ο Παύλος Πολάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Χανιώτη βουλευτή. Και ο λόγος δεν είναι μόνο τα όσα έχει πει κατά του κόμματος και της πολιτικής του συνολικά, αλλά μια αναφορά που είχε κάνει για τον ίδιο, πριν από τρεισήμισι χρόνια, εν μέσω πανδημίας.

«Αν ήταν σήμερα υπουργός Υγείας ο Παύλος Πολάκης, θα είχαμε πεθάνει όλοι», είχε πει τον Νοέμβριο του 2020, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη της στα «Παραπολιτικά». Και από ότι φαίνεται, είναι κάτι που δεν έχει ξεχάσει ο «αψύς» κρητικός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το έχει ήδη διαμηνύσει στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή