ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει επαφές και διαβουλεύσεις με ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση διάψευσης του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει επαφές και διαβουλεύσεις με ΣΥΡΙΖΑ
SOTIRIS_DIMITROPOULOS
2'

Διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία η διευθύντρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Έλενα Αναστασίου, συναντήθηκε με τον διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη.

Η απάντηση ΠΑΣΟΚ

«Ούτε συνάντηση έγινε ούτε κανενός είδους διαβούλευση επιδιώχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται ψευδώς.

Πρόκειται για αποκύημα φαντασίας, που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.»

Άρθρο-παρέμβαση του Μιχάλη Κατρίνη για το ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχει λύση και πρέπει να προχωρήσουμε»

Ακολουθούν τα κύρια σημεία από την παρέμβαση του Μιχάλη Κατρίνη:

Στο ερώτημα πώς κερδίζουμε τη Νέα Δημοκρατία η απάντηση πρέπει να είναι σαφής: Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να εκφραστεί η μεγάλη κοινωνική, προοδευτική πλειοψηφία, η κοινωνική αντιπολίτευση, την οποία τρέμει η Νέα Δημοκρατία και αναζητά πολιτική έκφραση.

Στο ΠΑΣΟΚ οφείλουμε τη βαριά μας ιστορία και την πείρα μας, να γίνουμε οι επισπεύδοντες των εξελίξεων σε ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη. Στρατηγική επιλογή να είναι η προγραμματική συζήτηση με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης και τους ανένταχτους προοδευτικούς πολίτες που αναζητούν έκφραση, ρεαλιστική αντιπρόταση αλλά απέχουν συνειδητά. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξουν καθαρές λύσεις και ξεκάθαρο σχέδιο, γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, με χρονοδιάγραμμα πολιτικών σταθμών και διαδικασιών.

-Να βάλουμε μπροστά την πολιτική και μετά τις όποιες φιλοδοξίες μας, θεμιτές ή αθέμιτες.

-Η Νέα Δημοκρατία έχασε το 1/3 της δύναμής της, αλλά η εξέλιξη αυτή δεν αρκεί για να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

-Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να μη θέλει τον διάλογο, τις προγραμματικές συγκλίσεις, τις συνεργασίες.

-Πρέπει και μπορεί να αποτελέσει τον βασικό και αναντικατάστατο πυλώνα της εναλλακτικής προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης.

-Η εκλογική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης σε πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική, κοινωνική και θεσμική κρίση. Είναι στο χέρι μας να πούμε στους πολίτες ότι υπάρχει λύση, αρκεί να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε συλλογικά, με το βλέμμα στο μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή