ΠΑΣΟΚ: Ίντριγκες και παρασκήνια λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή

Σανίδα σωτηρίας και πίστωση χρόνου αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να αποφύγει την ευθεία σύγκρουση με τους διεκδικητές της αρχηγίας
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την προσεχή Κυριακή θα είναι κρίσιμη όχι μόνο για το Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και για όσους θέλουν να κατέλθουν ως υποψήφιοι πρόεδροι απέναντί του. Λογικά, όσοι επιθυμούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει στην Κ.Ε. να πάρουν καθαρή θέση και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Με συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να κατέλθει και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις κάλπες.

Δεδομένη θεωρείται πλέον η υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος έχει κάνει όσες δηλώσεις απαιτούνται ώστε να δηλώσει "παρών" για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, εκτός από τη ρητή δήλωση ότι θα είναι. Αυτή αναμένεται να διατυπωθεί στην Κεντρική Επιτροπή.

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ενώ πιθανή είναι και η "κάθοδος" του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Στο παρασκήνιο πάντως υπάρχουν πολλές ζυμώσεις για την πιθανότητα να μπορέσουν να συσπειρωθούν κάποιοι διεκδικητές γύρω από λιγότερους υποψήφιους και να μην υπάρχει πολυδιάσπαση. Μέχρι στιγμής οι ζυμώσεις αυτές δεν έχουν αποδώσει τίποτα αν και δεν αποκλείεται τουλάχιστον δύο εκ των φερόμενων διεκδικητών να επιλέξουν να στηρίξουν ο ένας τον άλλο σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο.