Φαραντούρης - Μπατζελή συνυπογράφουν κείμενο ως «οδικό χάρτη» για την Κεντροαριστερά

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνυπογράφουν άρθρο στην Καθημερινή
Φαραντούρης - Μπατζελή συνυπογράφουν κείμενο ως «οδικό χάρτη» για την Κεντροαριστερά
1'

Πληθαίνουν οι... φωνές στην Κεντροαριστερά που ζητούν σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, συνυπογράφουν άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή», το οποίο χαρακτηρίζουν ως «οδικό χάρτη» για την Κεντροαριστερά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Κοινό χαρακτηριστικό των προοδευτικών – δημοκρατικών δυνάμεων είναι η έγνοια για τις επόμενες γενιές και το συλλογικό καλό, μακριά από την αντίληψη της εφήμερης ευημερίας για ορισμένους. Δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτό αποτελεί το μοναδικό ή το απολύτως ικανό κοινό σημείο επαφής των προοδευτικών δυνάμεων για συμπόρευση. Είναι όμως ένας κοινός παρονομαστής για σημαντικές πρωτοβουλίες που μπορούν να μετουσιωθούν σε νόμους, θεσμούς και πολιτικές και να οδηγήσουν σε συνέργειες προς όφελος της κοινωνίας, δίχως κατ’ ανάγκη ή ως προϋπόθεση την άρση της αυτοτέλειας των κομματικών σχηματισμών» αναφέρουν αρχικά.

Και καταλήγουν: «Στο νέο συντηρητικό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, με την προστασία του περιβάλλοντος να επισκιάζεται από άλλες γεωστρατιωτικές προτεραιότητες, είναι ευθύνη των προοδευτικών – δημοκρατικών δυνάμεων να συνεργάζονται και να αξιώνουν κάθε φορά ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές και την κοινωνία, μακριά από περιχαρακώσεις και εγωισμούς για όσα (πολλά) μπορούν να ενώσουν. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με την κοινωνία σύμμαχο είναι ένα μόνο από αυτά και μπορεί να αποτελέσει τον ασφαλέστερο οδικό χάρτη της συνεργασίας των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή